Haberler

Çankırı'dan Soma'ya Başsağlığı Ziyareti

Çankırı Belediyesi, Soma'da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine başsağlığı dilemek ve acılarını paylaşmak üzere Soma'ya 37 kişilik heyet gönderdi.

Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Çelik, Belediye Başkanı İrfan Dinç'in eşi Zeynep Dinç, Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Boz, Meclis Üyesi Satılmış Barak, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muharrem Ovacıklı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ethem Yenigürbüz ile birim sorumluları ve belediye çalışanlarından oluşan 37 kişilik Çankırı Belediyesi heyeti ilk olarak facianın yaşandığı Soma'da şehitliği ziyaret etti. 43 şehidin yattığı mezarlıkta Kur'an-ı Kerim okunup dualar eden grup, maden şehitlerinin mezarlarına kırmızı karanfiller bıraktı.

Daha sonra Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı ile Belediye Başkan Yardımcısı Sabır Tuna'yı ziyaret eden Çankırı Belediyesi heyeti, Çankırı halkının olaydan duyduğu üzüntüyü ve taziyelerini iletti.

Maden faciasında en fazla şehit veren yerlerden birisi olan Savaştepe ve Turgutalp bölgelerine giden Çankırı Belediyesi heyeti burada şehit ailelerini ziyaret ederek taziyede bulundu. Heyetin önemli durak noktalarından biri de Savaştepe'deki Madenciler Derneği oldu. Çalışma arkadaşlarını madende kaybeden dernek yöneticileri ve şehit madencilerin aileleri yüzlerce kilometre uzaktan gelerek acılarını paylaşan ve çocuklarını çeşitli hediyelerle sevindiren Çankırı heyetine yaptıkları anlamlı ziyaret nedeniyle teşekkür ettiler.

Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Çelik gezi sonunda yaptığı değerlendirmede, 13 Mayıs günü tüm Türkiye'nin Soma'da yaşanan büyük facia ile derinden yaralandığını belirterek "Çankırı belediyesi ve Çankırı halkı olarak biz de hem maden şehitlerinin yakınlarına taziyede bulunmak hem de bölge halkına başsağlığı dilemek üzere kalabalık bir heyetle Soma'ya gittik. Özellikle şehit ailelerini ziyaretlerimizde yoğun duygular yaşadık. Acılarına ortak olmak ve paylaşmak üzere yanlarında olduğumuzu göstermek istedik. Soma halkını, esnafını dolaştık, Çankırı halkının selam ve başsağlığı dileklerini ilettik. Allah ülkemize bir daha böyle bir acı yaşatmasın" diye konuştu. - ÇANKIRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zeynep Dinç İrfan Dinç Çankırı Soma Yerel Haberler

title