Haberler

Çankırı'da Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Ağaçlandırmada olsun, tabiat varlıklarını korumada olsun, geçmiş hiçbir hükümet elimize su dökemez" "Tabiatı en çok koruyan, en çok ağaç diken hükümet biziz. Bütün dünyada orman varlığı azalırken, Türkiye'de son 10 yılda orman varlığını artıran bir ülkeyiz"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Ağaçlandırmada olsun, tabiat varlıklarını korumada olsun, geçmiş hiçbir hükümet elimize su dökemez" dedi.

Çerkeş Orman İşletme Müdürlüğünce ilçedeki Akhasan Baraj Gölü'nde düzenlenen programa katılan Eroğlu, protokoldekilerle 50 kekliği doğaya bıraktı.

Daha sonra ilçe merkezindeki toplu açılış ve temel atma törenine katılan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetlerinden önce Çankırı'nın unutulmuş şehir konumunda olduğunu belirterek, kendilerinden önceki yatırım miktarının 1-2 milyon lira, şimdi ise sadece bakanlığının yaptığı yatırımın 300 milyon liraya ulaştığını söyledi.

Kente daha çok yatırım yapacaklarını vurgulayan Eroğlu, "Çankırı halkı bizim kalbimizde, gönlümüzde, yüreğimizde. Daha ne gerekiyorsa yapmak boynumuzun borcudur. Çankırı'ya gelirken eli boş gelemezdik. 65 milyonluk tam 25 müjdeyle geldik. Bu 25 müjdeden 16'sı DSİ'ye ait. DSİ'nin burada yapacağı çok iş var. 2013-2014'ü Çankırı'da Orman ve Su İşleri Bakanlığımız açısından hamle yılı ilan ediyoruz" diye konuştu.

Eroğlu, Türkiye'nin 10 yıl önce parasının pul değerinde olduğunu, yanında 6 sıfır bulunduğunu aktararak, 6 sıfırın Başbakan Erdoğan tarafından atılmasıyla paranın itibarının geri geldiğini belirtti.

"Türkiye, çok daha büyüyecek"

"Türkiye, ekonomik güç olarak, sözü dinlenen bir ülke hale olarak, gerçekten çok güçlü hale geldi" diyen Eroğlu, daha da güçlenmek gerektiğini ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi 26'ncılıktan 16. sıraya yükselttiğini vurgulayan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bu, bizi tatmin etmiyor. Başbakanımızın söylediği şu söz çok önemli. 'Cumhuriyetimizin 100. yılında, yani 2023 yılından önce Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız. IMF'ye 23,5 milyar dolar borcumuz vardı, onu tamamen ödedik. Geçmişte hükümetler zamanında, IMF'den bir memur gelir, neredeyse devlet başkanı gibi karşılanırdı ama o defteri kapattık. Allah'a şükür, IMF'ye borcumuzun 14 Mayıs'ta 2013 son kalan kısmını da ödedik.  Şimdi IMF, Türkiye'den 5 milyar dolar borç istiyor. Nereden nereye? Allah'a şükürler olsun. Merkez Bankasının kasası da tam takırdı. Şu anda kasasında yaklaşık 130 milyar dolar döviz var.

Türkiye, çok daha büyüyecek. Bir taraftan iç ve dış borçlar ödeniyor, Merkez Bankasının kasası doluyor, biz de dolu dizgin yatırımlar yapıyoruz. Geçmişte bir göletin 30-40 yılda bitmediğini bilirim. Peki niye bitmiyordu çünkü geçmişte devlet, yüzde 63 faizle borçlanıyordu. Bütün Türkiye'de toplanan vergilerin yüzde 86'sı tamamen faiz ödemesine gidiyordu. Dolayısıyla size yatırım için para kalmıyordu. Şimdi Allah'a şükür ödemelerin tamamı bitti. Bu para musluklarının hortumlarını kestik. Neticede milletimizden aldığımızı, milletimize hizmet olarak sunuyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını en iyi koruyan hükümet biziz. Bunu gururla söylüyorum."

"Hizmetler millete akın akın akıyor"

Eroğlu, kendilerinden önceki zihniyetin İstanbul Büyükşehir Belediyesini hortumladığını, kendilerinin ise İstanbul'u kurtardığını vurgulayarak, projeleri inceleyerek 3 milyar 200 milyon lira fazla ödemeyi geri aldırdığını belirtti.

Geri alınan paraların millete hizmet olarak sunulduğunu aktaran Eroğlu, "Artık paramız bol, her tarafa hizmet yapıyoruz. Niye Çankırı'ya 2 milyar liralık yatırım yapabiliyoruz? Çünkü artık hortumlar kesildi, hizmetler millete akın akın akıyor" diye konuştu.

Eroğlu, Türkiye'nin en büyük yatırımcı kuruluşu DSİ'nin kendilerinden önceki 3,5 yıllık koalisyon hükümetinde yılda 9 tesis açabildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Şimdi yılda 300-350 tane tesis açıyoruz. Farkımız bu. Türkiye'de şu anda 232'si baraj olmak üzere yüzlerce gölet inşa ediyoruz. Türkiye'nin en yüksek barajlarını biz inşa ettik. Bunun dışında 18 milyon dekar araziyi suladık. Ağaçlandırmada olsun, tabiat varlıklarını korumada olsun, geçmiş hiçbir hükümet elimize su dökemez.

Tabiatı en çok koruyan, en çok ağaç diken hükümet biziz. Bütün dünyada orman varlığı azalırken, Türkiye'de son 10 yılda orman varlığını artıran bir ülkeyiz."

Konuşmaların ardından Eroğlu, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, AK Parti Çankırı milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Yapraklı Karacaözü ve Alanpınar göletleri ile Tatlıçay, Kalfat Çayı, Korunun Deresi, Yapraklı Karacaözü Göleti Sulaması, Şabanözü Bayramyeri mevkisi Ev ve Tarım Arazileri Sanı Çayı Islahı ve Çerkeş Hacılar Köyü Çilek ve Kise Dereleri ıslah projelerinin açılışını yaptı, Çerkeş Akhasan Sulaması, Yapraklı Göleti Yükseltilmesi ve Sulaması, Çerkeş Şeyh Doğan Köyü Eğmir Mahallesi Yerleşim Yeri ve Arazilerinin Taşkından Korunması, Emirinçatak Deresi, Çankırı Merkez Yerleşim Yerleri ve Arazilerinin Taşkın ve Rusubat Zararlarından Korunması projelerinin ise temelini attı.

Açılışı yapılan ve temeli atılan yatırımların maliyetinin 54 milyon 770 bin lira olduğu öğrenildi. - Çankırı

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Çankırı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla kimdir? Peki, Survivor Damla kaç yaşında, nereli? Bein Sports 1-2-3 CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title