Haberler

Çankırı'da Nevruz Bayramı Kutlaması

Çankırı'da Nevruz Bayramı nedeniyle tören düzenlendi.

Çankırı'da Nevruz Bayramı nedeniyle tören düzenlendi.

Çankırı Valiliği ve Karatekin Üniversitesi tarafından Uluyazı Kampüsü'nde düzenlenen törende, ateş yakılıp demir dövüldü.

Törende konuşan Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, nevruzun insanların içerisinde yanan bir ateş olduğunu söyledi.

Nevruz'un Adriyatik Denizi'nden Çin Seddi'ne kadar bütün coğrafyanın kutladığı bir bayram olduğunu söyleyen Ayrancı, "Nevruz, 'yeni gün' anlamına geliyor. Farsça'dan alınmış, toprağın canlanışını ve yaratılışın mecazını ifade ediyor. Nevruz, Selçuklu'dan Osmanlı'ya resmi bir gün olmuş, takvim başlangıcının oluştuğu bir dönem olmuştur. Bugün yeni bir gündür. Tabiat bütün renklerini ortaya koymaktadır. Toprak kış sonrası uyanmakta ve güneşin en parlak ışıklarıyla havadan toprağa düşen cemrenin günüdür." diye konuştu.

Nevruz'da tabiatın birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk ve canlılık olarak ortaya koyduğunu ifade eden Ayrancı, herkesin Nevruz Bayramı'nı kutladı.

Konuşmanın ardından Vali Yardımcısı Murat Ertekin, İl Jandarma Komutanı Halil Altıntaş ve Karatekin Üniversitesi Rektörü Hasan Ayrancı çekiçle demir dövdü.

Daha sonra nevruz ateşi yakılmasının ardından katılımcılara pilav ve ayran ikram edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Karatekin Üniversitesi Nevruz Bayramı Ayrancı Çankırı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title