Haberler

Çankırı'da Kuduz Paniği

Çankırı’da yaban hayvanlarından bulaşan kuduz nedeniyle bir hayvanın telef olması üzerine Kurşunlu ve Orta ilçeleri karantinaya alındı.

Çankırı'da yaban hayvanlarından bulaşan kuduz nedeniyle bir hayvanın telef olması üzerine Kurşunlu ve Orta ilçeleri karantinaya alındı.

Kurşunlu'da hayvancılık yapan S.A.'nın küçükbaş hayvanı yaban hayvanlarından bulaştığı tespit edilen kuduzdan telef oldu. Hayvan sahibinin ihbarı üzerine bölgeye giden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri inceleme yapıp, telef olan inekten numune aldı. Analizlerde kuduz mikrobuna rastlanılması sonucu karantinaya alınan bölge ile çevresindeki Köpürlü, Hacıhasan ve Dumanlı köylerindeki tüm hayvanlara aşı yapıldı. S.A.'nın kuduz mikrobundan telef olan hayvanının ardından kuduz mikrobu bulaştığı tahmin edilen 3 hayvanın daha telef olduğu belirtildi.

S.A., tüm hayvanlarının kuduz mikrobundan telef olabileceğini belirterek, durumu yetkililere bildirdiğini ve Tarım Bakanlığı görevlilerinin bölgeyi karantina altına aldığını kaydetti. Bölgeye hayvan giriş çıkışının yasaklandığını belirten S.A., kuduz mikrobunun yayılmasından endişe ettiklerini anlattı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. - ÇANKIRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kurşunlu Çankırı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title