Haberler

Çankırı'da Kore Rüzgarı Esti

ÇANKIRI Belediyesi ile Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği işbirliğinde Çankırı'da düzenlenen 'Kore Kültür Günü' büyük ilgi gördü.

ÇANKIRI Belediyesi ile Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği işbirliğinde Çankırı'da düzenlenen 'Kore Kültür Günü' büyük ilgi gördü.

100. Yıl Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinliklerde Kore'nin yemek kültürü, turistik yerleri ve geleneksel kültürü tanıtıldı. Çankırılılar'ın yoğun ilgi gösterdiği program geleneksel Kore Müziği konseri ile sona erdi. Koreli sanatçıların geleneksel kıyafetler içinde söylediği 'Katibim' şarkısı da salondakilerden büyük alkış aldı.

Programa katılan Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho, Türkiye'nin Kore savaşında verdiği desteğin unutulmasının mümkün olmadığını belirterek, iki ülke arasında kültürel işbirliğinin geliştirilmesine çalıştıklarını söyledi. Müsteşar Cho Çankırılıların etkinliklere gösterdiği ilginin de kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

BAŞKAN DİNÇ: BABAM KORE GAZİSİYDİ

Programın sonunda Koreli sanatçıları kutlayan Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Babam Kore Gazisiydi ve bu konser beni çok eskilere götürdü. Çocukluğum, babamın anlattığı Kore Savaşı anıları ile geçti. Kore'ye karşı benim ayrı bir ilgim ve sevgim var. Babamın Kore ile ilgili anılarını yeniden yaşadım. Bu etkinliği gerçekleştirenlere şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

- Çankırı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güney Kore Çankırı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title