Haberler

Çankaya Köşkü Nizamiyesinde Ruhsatsız Silahla Yakalanan Kişiye Dava

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 25 Kasım 2013 sabahı Çankaya Köşkü'nün nizamiyesine gelerek Cumhurbaşkanıyla görüşmek istediğini söyleyen ve çantasında ruhsatsız tabanca bulunan Mehmet Salih Atlı'ya, "Cumhurbaşkanına fiili saldırıya teşebbüs" ve "ruhsatsız tabanca bulundurmak" suçlarından dava açtı.

BARIŞ KILIÇ - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 25 Kasım 2013 sabahı Çankaya Köşkü'nün nizamiyesine gelerek Cumhurbaşkanıyla görüşmek istediğini söyleyen ve çantasında ruhsatsız tabanca ele geçirilen Mehmet Salih Atlı'ya (33), "Cumhurbaşkanına fiili saldırıya teşebbüs" ve "ruhsatsız tabanca bulundurmak" suçlarından dava açtı.

TMK'nın 10. Maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Yıldırım Bayyurt'un hazırladığı iddianamede, Atlı'nın olay günü, sabah 07.00 sıralarında Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün 5 Nolu nizamiye kapısına geldiği belirtildi.

"Cumhurbaşkanı ile görüşmek istediğini, kendisine bir şeyler vereceğini" beyan eden Atlı'nın üzerinde arama yapıldığı aktarılan iddianamede, Atlı'nın çantasında çakmak, kalem, saat, çek ve ruhsatsız tabanca ele geçirildiği bildirildi.

Araştırma sonucunda Atlı'nın Malatya'da ikamet ettiği ve "olay tarihinde Cumhurbaşkanı ile görüşmek amacıyla Ankara'ya geldiğinin" anlaşıldığı ifade edilen iddianamede, Atlı'nın yanında bulunan tabancanın sağlam ve çalışır olduğu aktarıldı.

"Atlı'nın Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne ruhsatsız silahıyla girmeye teşebbüs ettiğinin sabit olduğu" savunulan iddianamede, şu değerlendirmelerde bulunuldu:

"Olayda şüpheli, Cumhurbaşkanına karşı fiili saldırı konusunda düşünce ve karar aşamasını tamamladıktan sonra ikamet ettiği yer olan Malatya'dan Ankara'ya gelmiş, suç kastında değişiklik olmaksızın Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne giderek eylemi gerçekleştirme iradesi doğrultusunda icra hareketlerine başlamıştır. İcra hareketlerinin birinci aşaması olarak mağdurun bulunduğu özellikli binaya girmeye çalışmıştır. Elinde olmayan nedenlerle, başlanan icra hareketleri sürdürülememiştir. Cumhurbaşkanlığı'na ait genel girişe kapalı bir alana silahlı olarak girme girişiminin amacının, ancak fiili saldırıya teşebbüs olduğu değerlendirilmiştir. Tasarlayarak icra hareketlerine başlaması veya icra hareketlerinin başladığı hususunun değerlendirilmesinin bir yargılama gerektirdiği konusunda şüphe yoktur."

İddianamede, Atlı'nın "Cumhurbaşkanına fiili saldırıya teşebbüs" ve "ruhsatsız tabanca bulundurmak" suçlarından toplam 6 yıldan az olmamak üzere hapse çarptırılması istendi.

Dava kapsamında tutuklu bulunan Atlı, TMK'nın 10. Maddesiyle görevli Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Yıldırım Bayyurt Çankaya Köşkü Mehmet Salih Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title