Haberler

Çankaya "Doksanlar"Dan Kurtulacak

AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın, CHP Adayı Alper Taşdelen’in, “30 Mart'tan sonra Çankaya'nın parklarında çimlere basacaksınız” projesini hayretle karşıladığını belirterek, "Çankaya'yı yöneten anlayış parklarda 'Çimlere Basacaksınız Projesi' uygulayacak kadar gerilerden geliyor.

AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın, CHP Adayı Alper Taşdelen'in, "30 Mart'tan sonra Çankaya'nın parklarında çimlere basacaksınız" projesini hayretle karşıladığını belirterek, "Çankaya'yı yöneten anlayış parklarda 'Çimlere Basacaksınız Projesi' uygulayacak kadar gerilerden geliyor. Çankaya'yı Doksanlar'dan kurtaracağız" dedi.

Çankaya'yı belde ya da kasaba gibi gören anlayışa tepkisinden dolayı Belediye Başkanlığı'na aday olduğunu hatırlatan Barış Aydın, şunları söyledi:

"Bunlar Doksanlı yılları yaşıyorlar dediğimde bana kızıyorlar. İnanın öyle. Türkiye'nin neresin giderseniz gidin bütün parklarda çimlere basmak yıllar öncesinden yasak olmaktan çıktı. Belki çok küçük beldelerde tek tük parklarda bu tür yazılar kalmıştır. Bunlar parkların ve yeşil alanların artmaya başladığı 1990'lı yıllardan itibaren yaygınlaşmış söylemlerdir. Bu söylem geçen yüzyılda kaldı. Şimdi 21. yüzyılı yaşıyoruz ve bunun Çankaya gibi bir ilçeyi yönetmeye talip belediye başkan adayının seçim vaatleri arasında olması gerçekten şaşırtıcı."

Barış Aydın, Çankaya'da 25 yıldır yönetimde bulunan anlayışın, yeşil alan ve parklar konusunda halkın beklentilerini karşılayamadığını dile getirerek, "Ayrıca, Çankaya'da basacak çim ve yeşil alanlar o kadar sınırlı ki istesiniz de basamazsınız. Çimlerden kastedilen boş arsalarda ve kaldırımlarda biten otlar ise bu da belediyecilik hizmetlerinin bir ayıbıdır. Biraz daha sabır. Çankaya'yı Avrupa kentleri ile yarıştırmak için bir hafta kaldı" dedi.

"TEK PROJEYLE ÇANKAYA'DA YEŞİL ALANLAR İKİYE KATLANACAK"

Çankaya'nın uzun yıllar yeşil alan ve parklar konusunda ihmal edildiğini bildiren Barış Aydın, yeşil alan projeleri hakkında şu bilgileri verdi:

"Çankaya'ya kazandıracağımız Cumhuriyet ve Demokrasi parkları ile ilçedeki yeşil alan oranını tek projede iki katına çıkaracağız. Esat ile Kırkkonaklar arasında 600 dönümlük bir alanda yapılacak düzenleme ile Ankara'nın sembol parklarından biri olacak Cumhuriyet Parkı'nı Çankaya'ya kazandıracağız. Çukurambar bölgesine yapılacak Demokrasi Parkı ve içinde yer alacak Demokrasi Anıtı da Çankaya'ya estetik bir değer katacak. Günümüzde park ve yeşil alan yapmak belediye hizmetlerinin en kolay ve gözle görünür olanıdır. Geçmişte Çankaya'yı yöneten irade bunu başaramadığı için büyük bir hizmet zannediyor. Çankaya'ya yeni parklar kazandıramayan belediye yönetimleri mevcut parkları yenileyerek adını değiştirmeyi hizmetten sayıyor. Biz geldiğimizde Çankaya'nın nasıl değiştiğini, nasıl güzelleştiğini dünyaya göstereceğiz." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alper Taşdelen Barış Aydın Ak Parti Çankaya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title