Haberler

Çankaya Destekliyor; "Girişimcilik"

Çankaya Belediyesi ve OSTİM KOSGEB Hizmet Merkezi işbirliğinde, 70 saat sürecek "Girişimcilik Eğitimi" başlıyor.

Çankaya Belediyesi ve OSTİM KOSGEB Hizmet Merkezi işbirliğinde, 70 saat sürecek "Girişimcilik Eğitimi" başlıyor.

Çankaya Belediyesi ve OSTİM KOSGEB Hizmet Merkezi koordinasyonunda yapılacak Girişimcilik Eğitimi'ne ilköğretim, lise ve üniversite mezunları başvuru yapabilecekler. Daha önce çeşitli meslek kurslarıyla, birçok vatandaşa istihdam olanağı sağlayan Çankaya Belediyesi İş ve İstihdam Merkezi, Girişimcilik Eğitimleri ile de adayları kendi işinin sahibi yapıyor.

İş yeri açmak isteyen yeni girişimci adaylar, iş planları ile başvuru yapabilecekleri eğitim kapsamında, Yeni Girişimci Desteği olarak geri ödemesiz 30 bin lira olacak. Eğitim sonunda iş planlarını sunan girişimci adaylarının iş planı onaylandığı takdirde bu tutarın kadın veya özürlü girişimci için yüzde 70'i, erkek girişimciler için ise yüzde 60'ı hesaplanarak KOSGEB tarafından hibe edilecek. Girişimciler, kurdukları işletmenin birinci yılı dolduğunda, 2 yıl sonra ödemek üzere üst limiti 70.000 TL olan sabit yatırım desteğinden de faydalanabilecekler.

Girişimci adayları, KOSGEB'in web sitesinde bulunan 'Desteklenen Sektörler Nelerdir?' sekmesinde belirtilen meslek alanlarını inceleyerek karar aşamasında seçim yapabilecekler.

Adaylar ayrıca,

Mithatpaşa Caddesi No: 52 Kat: 6 bulunan Çankaya Belediyesi İş ve İstihdam Merkezi'ne bizzat giderek ya da 433 52 52 / 1277 numaralı telefonundan ulaşarak bilgi alabilecekler. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title