Haberler

Çankaya'dan Suriyeli Göçmen Ailelere Yardım

Çankaya Yardımlaşma ve Ekonomik Dayanışma Derneği (ÇAYED) Yarım Elma’nın yardımları Çankaya sınırlarını aştı.

Çankaya Yardımlaşma ve Ekonomik Dayanışma Derneği (ÇAYED) Yarım Elma'nın yardımları Çankaya sınırlarını aştı. ÇAYED Yarım Elma, Altındağ İsmetpaşa'da Suriye göçmeni bir aileye ev eşyası, bir başka aileye de gıda yardımında bulundu.

ÇAYED Yarım Elma ekibi, yardım elini bu kez Ankara'nın en eski semtlerinden olan Hacı Bayram Veli Camii'nin yanı başındaki İsmetpaşa Mahallesi'ne uzattı. Çankaya'nın dezavantajlı bölgelerinde "İyilik Paylaşarak Çoğalır" diyerek vatandaşların gıda, giysi, ev eşyası gibi temel ihtiyaçlarını karşılayan ÇAYED Yarım Elma, başka yardım kuruluşlarından Başkent'in farklı ilçelerine yönelik gelen talepleri de değerlendiriyor. Gelen talepler doğrultusunda İsmetpaşa'da bir aileye ev eşyası, bir aileye de gıda yardımı yapan ÇAYED Yarım Elma yöneticileri, mahallede de inceleme gezisi yaptı. Sokak aralarında gezerek ailelerle görüşen yetkililer, Suriyeli göçmenlerin Türkiyeli vatandaşlarla iç içe yaşadığı semtte çok sayıda aileye destek olma kararı aldı.

Kurulduğundan bu yana yardımlarıyla her yıl yaklaşık 20 bin aileye ulaşan ÇAYED Yarım Elma ekibi, bağışçıların yardımlarını da ivedilikle ihtiyaç sahiplerine iletiyor. ÇAYED Yarım Elma'ya destek vermek isteyen hayırsever vatandaşlar, 474 00 10 numaralı telefon ile 444 06 01 numaralı Çankaya Belediyesi Çözüm Merkezi'nden bilgi alabiliyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Altındağ Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title