Haberler

Çankaya'dan Kadınlara Özel Hizmet

Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik proje ve çalışmalarıyla Türkiye’deki yerel yönetimlere rol model olan Çankaya Belediyesi, Kadın Hizmetleri Müdürlüğü kuruyor.

Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik proje ve çalışmalarıyla Türkiye'deki yerel yönetimlere rol model olan Çankaya Belediyesi, Kadın Hizmetleri Müdürlüğü kuruyor.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in hayata geçirdiği "Yerel Eşitlik Eylem" planı çerçevesinde kurulacak müdürlükle, kadınların istihdam, eğitim, kentsel hizmetler ve sağlık konularından eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlamayı amaçlayan tüm birim ve projeler tek çatı altında toplanıyor. Kadınlara yönelik hayata geçirdiği proje ve çalışmalarla tüm Türkiye'de ilklere imza atan Çankaya Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde açıkladığı ve toplumsal cinsiyet eşitliği politikasını oluşturacak harita niteliğindeki "Yerel Eşitlik Eylem Planı" çerçevesinde Kadın Hizmetleri Müdürlüğü'nü kuruyor. Belediye'de kadınlara yönelik yapılan çalışmalarda "çatı" görevini üstlenecek müdürlükle, kadınların istihdam, eğitim, kentsel hizmetler ve sağlık konularından eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlamak amaçlanıyor. Müdürlüğün kuruluş aşamasıyla ilgili ayrıntıları anlatan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Çankaya Belediyesi olarak kadına ve toplumsal eşitliğe yönelik yaptığımız ve yapacağımız tüm çalışmaları artık bir müdürlük çatısı altında topluyoruz. Belediye meclisimizden müdürlüğün kuruluşu için karar çıktı. Hızla kuruluş aşamasını tamamlayıp, toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik çalışmalarımızı müdürlük statüsü altında hayata geçireceğiz" dedi.

Çankaya Belediyesi'nin kadını dışlayan ve eve hapseden hakim zihniyete karşı cesurca, korkmadan mücadele ettiğini vurgulayan Taşdelen, "Çankaya Belediyesi, kadını öncelikleyen kadınların gelişmesine yönelik hizmetler üreten bir belediyedir. 8 Mart'ta açıkladığımız 'Yerel Eşitlik Eylem Planı' ve şimdi de Kadın Hizmetleri Müdürlüğü'yle kadınlarımızın istihdam, eğitim ve sağlık konularından eşit bir biçimde yararlanmalarını hedefliyoruz. Başlıca sorumuz da şiddet. Bu konuya yönelik Kadın Danışma Merkezimizde şiddete uğrayan ve uğrama riski bulunan kadınlarımıza hukuki ve sosyal destel veriyoruz. Kadın Sığınmaevimiz Türkiye'deki tüm yerel yönetimlere örnek olacak konumda. Burada kalan kadınlarımıza meslek öğreterek istihdama katılmalarını sağlıyoruz. Elbette bütün amacımız şiddetin olmadığı bir düzeni yaratmak" diye konuştu.

"124 MAHALLENİN TAMAMINI GEZECEĞİZ"

Müdürlüğün kurulmasıyla birlikte ilk ve en önemli projelerini de başlatacaklarını söyleyen Başkan Taşdelen, şöyle devam etti:

"Çankaya'da bulunan 124 mahallenin tamamında kadınlarla buluşacağız. Ev ev, sokak sokak gezeceğiz. Kadınlarımıza belediyeden ne istediklerini ve beklentilerini soracağız. Sadece ve sadece onları dinleyeceğiz. Bu buluşmalardan çıkan sonuçları ve istekleri hızlıca yeni kuracağımız müdürlüğümüzün koordinatörlüğünde hayata geçireceğiz. Bu benim başkanlık dönemimdeki en önem verdiğim proje olacak."

Kadın Hizmetleri Müdürlüğü'nün Kadın Danışma, Kadın Sığınmaevi ve Çankaya Eşitlik Birimi gibi üç önemli merkezi de kapsayacağını belirten Taşdelen, müdürlüğün kadınlara yönelik meslek edindirme kursları ve Ankara Barosu işbirliği ile kadın hakları eğitimlerini de düzenli olarak vereceğini kaydetti. Müdürlük hizmetleri kapsamında belediye bünyesinde cinsel taciz-takip ve mobbing sekreteryasının kurulacağını aktaran Alper Taşdelen, kadına yönelik şiddet ve nefret suçlarına ilişkin farkındalık oluşturacak girişimlerde bulunacaklarını vurguladı. Kadınların kent yönetiminde söz sahibi olması için de çalışmalara başladıklarını söyleyen Taşdelen, Mahalle Kadın Meclisleri kurulacağını ve Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin destekleneceğini belirtti.

Yakın zamanda başlatacakları Çankaya Halk Kart uygulaması ile ihtiyaç sahibi ailelere aylık alışverişlerine destek olacaklarını müjdeleyen Taşdelen, Çankaya Halk Kart'ın ailede yalnızca kadının adına düzenlenip verileceğini sözlerine ekledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Alper Taşdelen Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title