Haberler

Çankaya'daki Köpek İtlafı

Güncelleme:

Ankara'da Kırkkonaklar ve Bademli semtlerindeki köpeklerin itlaf edilmesine ilişkin soruşturma başlatıldı.

Ankara'da Kırkkonaklar ve Bademli semtlerindeki köpeklerin itlaf edilmesine ilişkin soruşturma başlatıldı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 9. Bölge Müdürlüğünce Kırkkonaklar ve Bademli semtleri arasındaki ormanlık alanda meydana gelen köpek ölümlerine ilişkin hazırlanan tutanakta, 19 Ekim'de 13, 10 Kasım'da 8, 11 Kasım'da 6, 12 Kasım'da 5 olmak üzere toplam 32 zehirlenmiş köpeğin bulunduğu kaydedildi.

Bölgede yaklaşık 400 köpeğin yaşadığı ve bunların da bir çoğunun kayıp olduğu tespitinde bulunulan tutanakta, bölgeye zehirli sosis bırakıldığına ilişkin bazı görgü tanıklarının ifadelerine yer verildi.

Bunun üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar 9. Bölge Müdürlüğü, apartman ve MOBESE kameralarının kayıtlarının araştırılması için savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık, konuya ilişkin soruşturma başlattı.

"HUKUKİ HAKLARIMIZ SAKLI"

Çankaya Belediyesi yetkilileri ise söz konusu olayı "korkunç" olarak nitelendirirken, olayların belediyeyle ilişkilendirilmesinin asla kabul edilemeyeceğini belirtti.

Belediye yetkilileri yaptıkları açıklamada, belediye olarak sokak hayvanlarının daha iyi koşullarda barındırılması ve özelikle giderek artan şikayetlerin önüne geçilmesi için sivil toplum örgütleriyle sürekli istişare halinde olunduğu kaydetti.

HAYVAN HAKLARI KORUYUCULARINDAN TEPKİ

Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) Başkanı Metin Yıldırım da olayın kendilerine yansıdığı andan itibaren Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ankara Valiliği ve Çankaya Belediyesi ile hemen iletişime geçtiklerini ve resmi yazışmaları yaptıklarını anlattı.

Yıldırım, olayın sonuna kadar gideceklerini, çevredeki MOBESE kameralarının incelenmesini de talep ettiklerini bildirerek, uluslararası hayvan hakları örgütlerinden de olayla ilgili büyük tepkilerin geldiğini vurguladı.

Bu konuda en önemli görevin belediyelere düştüğüne işaret eden Yıldırım, şunları söyledi:

"Belediyeler görevlerini yapmış olsa bu köpekler alınarak barınaklarda kısırlaştırılsa üremeleri engellenir ve yaşama hakları ellerinden alınmaz. Bizim için öncelik tabii ki insandır. Bazı yerlerde sayıları çoğaldığı için vatandaşların güvenliği açısından zaman zaman hoş olmayan durumlar yaşanıyor olabilir ancak yerel yönetimler yasaların gerektirdiği şeyleri yerine getirse zaten hiçbir sorun kalmaz. Hayvanların da yaşamaya hakkı olduğunu unutmamak gerekiyor." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Çankaya Belediyesi Bademli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title