Haberler

Çankaya'da İşçi Şenliği

Çankaya Belediyesi çalışanlarının geçmiş dönem ikramiye alacaklarına yönelik olarak gerçekleştirdikleri eylem, her iki tarafı da memnun eden kararlarla sonuçlandı.

Çankaya Belediyesi çalışanlarının geçmiş dönem ikramiye alacaklarına yönelik olarak gerçekleştirdikleri eylem, her iki tarafı da memnun eden kararlarla sonuçlandı.

Sabah saat 10.30'da başlayan eylem, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın işçileri ziyaret edip onlarla halay çekmesiyle adeta bir şenliğe dönüştü. Tanık çalışanların yanına DİSK Genel Başkanı Kani Beko, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, Meclis Başkanvekili Haydar Han, Meclis CHP Grup Başkanvekili Süleyman Demir, Başkan Yardımcıları ile birlikte giderken, çalışanların coşkulu alkışları ve sevgi gösterileri ile karşılandı. Eylem, Başkan Tanık'ın katılımıyla şenlik halini aldı. Başkan Tanık ve Beko işçilerle birlikte halay çekti.

Başkan Bülent Tanık Belediyenin şirketleri Belde ve İmar AŞ. çalışanlarının geçmişe dönük ikramiye alacaklarının önemli bir bölümünün kadrolu işçilerin ise güncel iki ikramiyesinin birden yatacağı müjdesini verdi. Tanık, "Benim için iktidardan çok itibar önemli. Çalışma arkadaşlarımın alnı dik, kurumundan memnun, benim onurum sağlam ellerde düşüncesini taşıdığı zaman ben mutlu olurum. Türkiye'de güven duyulan belediye başkanları arasında ön sıralarda yer almamda hem kendi karakterimin hem de sizlerin önemli yeri var" dedi.

Yorulmuş ve yıpranmış bir belediye devraldığını dile getiren Tanık, "Belediyemiz gün geçtikçe daha gençleşti, dinamikleşti, hatta zaman zaman bana karşı eylem yapabilir hale geldiğini görmekten mutluluk duyuyorum" dedi. Farklı düşünce ve görüşlerin her zaman doğru yolu bulmada fayda sağlayacağına inandıklarını belirten Tanık bundan dolayı bakış açısının emekten yana, demokrat ve sol olduğunu söyledi.

Belediyelerde yönetimin belirli bir dönem için seçildiğine dikkat çeken Tanık sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önemli olan belediyelerdeki daimi kadrolardır. Daimi kadrolar seçilmişlerle ortak noktada buluştuğu, yönetimini içselleştirdiği takdirde hizmetin devamlılığı olur, projeler geleceğe taşınır. Bu nedenle bizim en önemli gücümüz sizlersiniz. Sizler benim 'Yeni Toplumcu Belediye' anlayışımın hayata geçmesinin teminatısınız. Bunlara karşı benimde size karşı sorumluluklarım var; kurumsal itibarı korumak, ekonomik bakımdan iyi yönetilmesini sağlamak, verilen sözleri yerine getirmeye çalışmaktır. Bunun için elimden geleni yapıyorum, bunun karşılığını da gözlerinizde okuduğum sevgiyle anlıyorum. Maddi imkanlar el verdiği ölçüde hiç kimsenin alacağı kalmayacak şekilde çalışacağımızın teminatını veriyorum. Çankaya Belediyesine aday olduğum dönem belediye çalışanlarının eşlerinden '8-9 aydır maaş alamıyoruz. Evde kaynatacak çorbamız yok' şeklinde almış olduğum telefonlar bu dönem dindi. Bunun daha iyi koşullara dönüşmesi için önümüzdeki dönem gerekeni sağlamak benim boynumun borcudur."

Bugüne dek yaptıklarının gücünü çalışanlarından aldığını dile getiren Tanık, yeniden aday olacağını çalışanlarına açıklayarak Sendika ve çalışanlarının nezdinde güven tazeledi.

Tanık, "Bir dönem daha talibim. Buna devam etmemi istiyorsanız omuz verin" dedi. Tanık'ın bu sözleri çalışanlar tarafından büyük bir coşkuyla karşılanıp "Çankaya Seninle Gurur Duyuyor", "En Büyük Başkan Bizim Başkan" sloganları atıldı. Konuşması sık sık güçlü alkışlarla kesilen Tanık, "Alkışlarınız beni cesaretlendiriyor" diye karşılık verdi.

Daha sonra söz alan DİSK Başkanı Kani Beko da, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'a işçilerine verdiği değerden, demokrasi, insan hakları ve emekten yana, tavrından ve tüm görüşmelerde işçiden yana tavır sergilediğinden ötürü teşekkür etti. Eylem çalışanların Başkanlarla birlikte çektiği halay ile son bulurken çalışanlar işlerinin başına döndü. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Mehmet Perçin Bülent Tanık Kani Beko Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title