Haberler

Çankaya Belediyesinin 2016 Projeleri

Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen, "Artık bir belediye asfalttan, kaldırımdan, çöp toplamadan bahsetmemeli. Dünya bunun çok ilerisinde.

Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen, "Artık bir belediye asfalttan, kaldırımdan, çöp toplamadan bahsetmemeli. Dünya bunun çok ilerisinde. Bu nedenle bugün bizim yaptığımız işler ya ilk ya da rekor düzeyde" dedi.

Taşdelen, Sheraton Otel'de düzenlenen Çankaya Belediyesi tanıtım gecesinde, bu yıl uygulamaya konulacak projeleri anlattı.

Önemli olanın eser bırakmak olduğunu, eser mahiyetindeki projelerin temellerini bu yıl atacaklarını bildiren Taşdelen, "Artık bir belediye asfalttan, kaldırımdan, çöp toplamadan bahsetmemeli. Dünya bunun çok ilerisinde. Bu nedenle bugün bizim yaptığımız işler ya ilk ya da rekor düzeyde." ifadesini kullandı.

Sanatsal ve kültürel etkinliklerin arttırmak amacıyla Mustafa Kemal Mahallesi'nde dev bir kültür merkezi açılacağını bildiren Taşdelen, kültür merkezinde bin kişilik tiyatro salonu ve 500 kişi kapasiteli konferans salonu olacağını kaydetti.

Taşdelen, "Camilerimizin ve ibadethanelerimizin çok ciddi sorunları vardı. Biz bunlar 'Diyanetin işidir, Diyanet yapsın' demedik. 18 camimizin ve 4 cemevimizin tadilatını biz yaptık. Önümüdeki yıl yine bu ibadethanelerin tadilat ve tamiratlarını gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Göreve geldiği günden itibaren Çankaya'da ikamet eden vatandaşların sorunlarını anket çalışmalarıyla tespit ettiklerini anlatan Taşdelen, bu anketleri 6 ay aralıkla tekrarladığını, memnuniyet oranını ise yüzde 70'e çıkarttıklarını belirtti.

Taşdelen, Hoşgeldin Bebek Projesi kapsamında da Çankaya sınırları içerisinde doğan her bebeğe belediyeden 6 aylık ihtiyaçlarının içinde bulunduğu hediye paketi verdiklerini söyledi.

Belediye ve halk arasındaki duvarları yıktıklarını belirten Taşdelen, her inanç ve farklı görüşteki vatandaşa eşit mesafede yaklaştıklarına dikkati çekti.

Taşdelen, "3 yüzme havuzu, 5 kreş, 22 park, 6 Çankaya Evi, 3 kültür merkezi, 6 pazar yerinin temelini atacağız." dedi.

Tanıtım gecesine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilleri, sendikaların yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Çankaya Belediyesi Sheraton Otel Taşdelen Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title