Haberler

Çankaya Belediyesinden Fetö'nün Darbe Girişimine Karşı Bildiri Açıklaması

Çankaya Belediye Meclisince, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kınandığı, "Demokrasimize sahip çıkmayı bir görev ve sorumluluk olarak görüyor, her türlü darbe girişimine karşı milletin egemenliğinden yana tavır alıp mücadele edeceğimizi yüce milletimizin bilgisine sunuyoruz.

Çankaya Belediye Meclisince, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kınandığı, "Demokrasimize sahip çıkmayı bir görev ve sorumluluk olarak görüyor, her türlü darbe girişimine karşı milletin egemenliğinden yana tavır alıp mücadele edeceğimizi yüce milletimizin bilgisine sunuyoruz." ifadelerinin yer aldığı bir bildiri yayımlandı.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen başkanlığında toplanan Çankaya Belediye Meclisi tarafından, milli iradeye ve demokrasiye sonuna kadar sahip çıkılacağı ilan edildi.

Meclis üyelerinin ortak imzasıyla yayımlanan bildiriyi okuyan Taşdelen, hain darbe girişimini lanetledi.

"Şimdi herkese düşen sorumluluk, bu iradeyi güçlendirmek, demokrasiye, birlik, beraberlik ve iç barışımıza sahip çıkmaktır." diyen Taşdelen, darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olan vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

"Ülkenin huzuru ve refahı, milletin birlik ve beraberliği ile demokrasinin ve Cumhuriyet'in bütün kurum ve değerlerine yönelik bu hain saldırı, tüm partilerimizin ve halkımızın ortak iradesiyle bertaraf edilmiştir." değerlendirmesinde bulunan Alper Taşdelen, şöyle devam etti:

"Bir kez daha Türkiye'de darbelerin zemininin kalmadığı, demokrasimizin halk tarafından hayatı pahasına savunulduğu ortaya çıkmıştır.

Parlamenter demokrasimiz hepimiz için vazgeçilmezdir. Çünkü, Yüce Atatürk'ün belirttiği gibi 'Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.' Parolamız budur ve bu olmaya devam edecektir."

Taşdelen, TBMM'nin bombalanması ve halkın hedef alınmasını ise "hain darbe girişiminin aslında bütün bir ülkeyi, devleti ve rejimi hedef aldığının açık bir kanıtı" olarak değerlendirdi.

Şu anda ülkenin bütün vatandaşlarına düşen sorumluluğun "iradeyi güçlendirmek" olduğunu vurgulayan Alper Taşdelen, demokrasiye, birlik, beraberlik ve iç barışa sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdi.

Darbeci zihniyetle "hukukun üstünlüğü" dahilinde mücadele etmenin ve provokasyonlara izin vermemenin temel vatandaşlık görevlerinden olduğunu dile getiren Taşdelen, şunları kaydetti:

"Biz Çankaya Belediye Meclisi olarak hain darbe girişimini tekrar kınıyor, demokrasimize sahip çıkmayı bir görev ve sorumluluk olarak görüyor, her türlü darbe girişimine karşı milletin egemenliğinden yana tavır alıp mücadele edeceğimizi yüce milletimizin bilgisine sunuyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Alper Taşdelen Çankaya Politika Güncel Haberler

title