Haberler

Çankaya Belediyesi?nden Makedonya?da Balkan Türkleri Kültür Gecesi

Çankaya Belediyesi'nden Makedonya'da Balkan Türkleri Kültür GecesiEyüp SALİH Struga, 27 Ağustos 2016 (DHA) ? Çankaya Belediyesi, Makedonya'da Balkan Türkleri Kültür Gecesi düzenledi.

Çankaya Belediyesi'nden Makedonya'da Balkan Türkleri Kültür Gecesi

Eyüp SALİH Struga, 27 Ağustos 2016 (DHA) ? Çankaya Belediyesi, Makedonya'da Balkan Türkleri Kültür Gecesi düzenledi.

Üsküp'ten sonra şiir şehri Struga'da düzenlenen kültür gecesine ilgi büyüktü. Struga ve Ohri'den bir araya gelen vatandaşlar hemşerileri olan Şakir İlyasoğulları, Muammer Ketencoğlu ve Balkan Yolculuğu ile Çankaya belediyesi Hoy-Tur Halk Dansları Topluluğun sunduğu konseri büyük bir beğeniyle izledi.

Struga doğumlu ve Ohri'den 14 yaşında Ankara'ya göç eden opera sanatçısı Şakir İlyasoğulları'nın seslendirdiği Türkçe, Arnavutça ve Makedonca şarkılarına dinleyiciler de eşlik ederek coşkulu bir gece yaşandı. Halk Dansları Topluluğun icra ettiği oyunlar ve devamındaki şarkı ve türküler seyircilere keyifli dakikalar yaşattı.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN VE CUMHURİYETİN AYDINLANMASININ BAŞLADIĞI TOPRAKLARDAYIZ

Çankaya belediyesi Dış İlişkiler Müdürü, Çankaya sağlıklı kent proje koordinatörü Ethem Torunoğlu DHA'ya, Çankaya Belediyesi'nin Makedonya'da Balkan Türkleri Gecesi düzenlediğini, önce Üsküp sonra Struga ve Ohri'de Çankaya belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Şakir İlyasoğulları dinletisi ve Muammer Ketencoğlu ve Balkan Yolculuğu müzik grubuyla Balkan topraklarında, Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Cumhuriyetin aydınlanmasının başladığı topraklarda olduklarını ifade etti.

Çankaya belediyesi başkanı Alper Taşdelen'in bu programı hayata geçirirken Mustafa Kemal Atatürk'ün ilçesi Çankaya'dan cumhuriyetin ve aydınlanmanın filizlendiği Rumeli topraklarına selam olsun şiarıyla bu etkinliği hayata geçirmek için bir adım attığını söyledi.

ÜSKÜP'TE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ADINA PARK

Çankaya belediyesi olarak Üsküp'te Çentar Belediyesi ile Struga ve Ohri'de de festivallere, kültür etkinliklere katılacaklarını açıklayan Ethem Torunoğlu, Üsküp'te Mustafa Kemal Atatürk adına bir park düzenlenmesi yönünde Makedonya Dış işleri ve Kültür Bakanlığıyla anlaşmalar yaptıklarını, aynı zamanda Struga belediyesiyle çok yakın zamanda 2017 de düzenlenecek Struga Şiir Akşamları'na katılmak hem de bazı teknik işbirlikleri yapma konusunda belediye başkanıyla görüştüklerini söyledi. Ohri'de Ohri Yaz Festivaline Çankaya belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun büyük bir grupla katılması yönünde ilkesel bir görüşme yaptıklarını belirti.

TÜRKLERE, ARNAVUTLARA, MAKEDONLARA VE TÜM HALKLARA SELAM OLSUN

Ethem Torunoğlu, Cumhuriyetin aydınlanma düşüncesi, Atatürkçü bakış açısı Balkan topraklarında yeniden filizleneceğini düşündüklerini ve burada yaşayan Türklere, Arnavutlara, Makedonlara, tüm halklara selam olsun, yaşasın Cumhuriyet, yaşasın halkların kardeşliği ve dostluğu dedi.

Üsküp'te ve Struga'da verdikleri konserlerden son derece memnun olduklarını, katılım, insanların ilgisi, uzatılan dostluk, kardeşlik eline burada yaşayan halkların aynı karşılığı vermesi bir heyecan yarattığını, bu anlamıyla müziğin, kültürün halkları insanları bir araya getirdiğini, barış ve kardeşliği yeniden bilince çıkardığını gördüklerini söyledi.

Opera sanatçısı Şakir İlyasoğulları, Çankaya Belediyesi'nin Atatürk'ün yaşadığı belediye olduğunu ifade ederek, belediye başkanı Alper Taşdelen'le birlikte, bir parlamento heyeti, iş adamları ve gazetecilerle beraber Üsküp'e geldiklerini ve kardeş Çentar belediyesinde bir konser yaptıklarını söyledi. Struga'da Folklor grubu ve Balkan müziklerinin büyük duayeni Muammer Ketencoglu'nun solistleriyle bir konser sunacaklarını ve kendisine de refakat edeceğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çankaya Belediyesi Makedonya Struga Üsküp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title