Haberler

Çankaya Belediyesi Kadın Sanatçıları Ağırlıyor

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, 12 Eylül döneminin ve yakın tarihin acılarını hatırlatan eşyaların sergilendiği "Utanç Müzesi"nin ardından Türkiye'den ve Bulgaristan'dan 40 kadın sanatçıya ev sahipliği yapacak Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, 12 Eylül döneminin ve yakın tarihin acılarını hatırlatan eşyaların sergilendiği "Utanç Müzesi"nin ardından Türkiye'den ve Bulgaristan'dan 40 kadın sanatçıya ev sahipliği yapacak.

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği'nin "çağdaş sanatlarda merkezileşme" olgusunun kadın sanatçıların üretimlerini ve kadınlık deneyimlerini nasıl etkilediğini sorguladığı "Kim Gitti/Geride Ne Kaldı?" projesi, Plevne'nin ardından Ankara'da olacak. Açılışı 1 Ekim Pazartesi günü saat 19.00'da yapılacak olan sergi, 1-14 Ekim tarihlerinde Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

-ERİL YAPI SORGULANIYOR-

Çağdaş sanat alanındaki eril yapının sorgulanması amaçlanan projede, kadınların hakim yapı içerisinde verdikleri mücadeleler ve kadınlık deneyimlerinden yola çıkarak toplumsal cinsiyet temelinde bir tartışma ve sorgulama alanı yaratmak hedefliyor. Resimden videoya, enstalasyondan fotoğrafa çeşitli sanat disiplinlerine yer verilen sergide, kadın sanatçıların gözünden merkezileşme sorununun dayattığı "göç" olgusu, toplumsal cinsiyet eşitliği vurgusuyla öne çıkarılacak.

Küratörlüğünü sanat eleştirmeni ve küratör Beral Madra'nın danışmanlığında, Türkiye'den Saliha Kasap ile Bulgaristan'dan Demna Dimitrova'nın yaptığı sergide, "merkezileşme ve toplumsal cinsiyet ile kurumsallaşma ve toplumsal cinsiyet" ana temalı paneller de düzenlenecek.

-TÜRKİYE VE BULGARİSTAN'DAN SANATÇILAR-

"Kim Gitti/Geride Ne Kaldı?" projesine sadece sergide yer alan yapıtlarıyla değil, politik duruşları ve toplumsal cinsiyet odaklı yaklaşımlarıyla da özel olarak destek veren sanatçılar şöyle:

"Ardan Özmenoğlu, Bahar Oganer, Boryana Rossa, Burçak Bingöl, Diana Kamenova Boneva, Elena Kaludova, Gül Ilgaz, Gülçin Aksoy, Hatice Karadağ, Ilka Peicheva, İlke Yılmaz, Kalina Dimitrova, Katia Damianova-Terzieva, Lora Dimova, Maria Sezer, Merve Şendil, Milena Gramova, Miryana Todorova, Nancy Atakan, Nazan Azeri, Nazlı Eda Noyan, Neşe Akbaş, Nezaket Ekici, Pavlina Chakarova, Penka Mincheva, Petja Dimitrova, Rada Dicheva, Ralitsa Yaneva, Raziye Kubat, Stela Vasileva, Svetlana Mircheva, Svetozara Alexandrova, Şükran Moral, Vasilena Gankovska, Vessela Statkova, Violeta Tanova, Yeşim Akdeniz, Zeyno Pekünlü, Melike Kılıç ve Özgül Arslan." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Çankaya Belediyesi Bulgaristan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title