Haberler

Canikli: Önce Tankla Sonra Helikopterle Beni Almaya Gelmişler

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, darbe girişimi sırasında, darbecilerin önce tankla sonrada helikopterle kendisini rehin almaya geldiklerini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, darbe girişimi sırasında yaşadıklarını anlatırken "Haber aldık, sonra beni almaya geldiler. Önce tankla, vatandaş önünü kesti, gelemedi. Sonra helikopterle 9 maskeli, elleri silahlı. Daha önce evden ayrılmıştım eşimle. Bütün site dışarı çıkmış, polisler de gelmişti. Polisler ateş etti, vatandaşı da görünce helikopterle kaçıp gittiler." dedi.

"YARINDAN İTİBAREN KARARLAR AÇIKLANACAK"

Canikli, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında yaralanarak Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınanları ziyaret etti. Genelkurmay Başkanlığının önünde kolundan yaralanan Levent Karabilek'i ziyareti sırasında hiçbir darbe girişiminde halka kurşun sıkılmadığını, Meclis'in bombalanmadığını vurgulayan Canikli, bu girişimde bulunanlara karşı en ağır cezanın verileceğini belirtti. Canikli, "Yarından itibaren kararlar açıklanacak. Millete ihanet edeceksiniz, düşmandan koruması için milletin verdiği silahı millete doğrultun, böyle bir şey yok. Devlet olarak inşallah bütün kararlar alınacak." ifadelerini kullandı.

Canikli, darbe girişiminin gerçekleştiği gece İstanbul'da bulunduğunu belirterek, yaşadıklarını şöyle aktardı:

"Toplantıdan yeni geldim, saat 22.15'te. Haber aldık, sonra beni almaya geldiler. Önce tankla, vatandaş önünü kesti, gelemedi. Sonra helikopterle, İKEA var kaldığımız yerin karşısında oraya indiler 9 maskeli, ellerinde silahlı. Daha önce evden ayrılmıştım eşimle. Bütün site dışarı çıkmış, polisler de gelmişti. Polisler ateş etti, vatandaşı da görünce kaçıp helikopterle geriye gittiler. Sitenin girişinde vatandaş izin vermedi."

"ORDUMUZ BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZ"

Ordunun önemine işaret eden Canikli, "Ordumuz bizim gözbebeğimiz. Bu milletin güvenliği için en büyük desteğimiz ama temizlenmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

BAŞKENT'TE YARALANDI

Genelkurmay Başkanlığının önünde kolundan yaralanan Levent Karabilek, odasındaki Türk bayrağının darbe girişiminin yaşandığı gece elinde olduğunu anlattı. Ateş edilmesiyle sağ kolunun yaralandığını, daha sonra yere düşen bayrağı sol eliyle aldığını belirten Karabilek, bayrağın üzerinde kendi kanının bulunduğunu söyledi. Yozgat'dan gece yarısı yola çıkarak geldiği Ankara'da darbeye karşı durduğunu dile getiren Karabilek, "Bir daha olsa, bin kere olsa yine giderim." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Nurettin Canikli Yozgat Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

Adınızı Yazın:

BU GÜNLERDE YALAKALIK IYI PRIM YAPIYOR ERDOGANIN BASINA BIR BELA GELIRSE BU YALAKALARIN YÜZÜNDEN GELIR AKLIMA GELMISKENE SÖYLIYEYIM DARBE ANINDA BÜTÜN AKPLILER SHOW YAPIYORLARDI NIYE HIC BIRISI DARBECILER TARAFINDAN GÖZALTINA ALINMADIKI

23
3
yanıtYanıtla
ISIMSIZ TÜRK:

SEN KIMSIN SENI TANIYAN VARMI NERDEN ALACAKLARDI ALAYINIZ TÜYDÜNÜZ BUHAR OLDUNUZ ATMA MECLISIN YARISI IKI GÜN SONRA PIYASAYA CIKTI

7
2
yanıtYanıtla
rui:

Vay be BU DARBE herkes KURTARDI BIRISI diyor 15 dakika kalirsa olecek BASKA SI DIYOR KACIRDI YARIM SAAT SONRA KURTARDI KEMER BAGLI BU NEDYOR DARBECE ALMAYA GELMIS HER DOGRU OLSAYD BU DARBE IC BIRISI KURTARAMSINIZ YETER YALAN DOLAN SHOW YAPI MILLIYETE KANDRIP

3
2
yanıtYanıtla
MEYDANLARI BOŞ BIRAKMAYIN:

ARKADAŞLAR 2 SCORSKİ HELİKOPTER 2 F16 40 TANE TANKIN EKSİK OLDUĞU SÖYLENİYOR ADAMLAR NE KADAR İŞ BİRLİKÇİ KOMUTAN VE BAŞ VARSA HEPSİNİ ADALET SARAYINDA TOPLADILAR ŞİMDİ TEK KOLDAN TEK BAŞDAN SALDIRACAKLARI SÖYLENİYOR YALVARIRIM MEYDANLARI BOŞ BIRAKMAYIN ŞİMDİ DURUM DAHA TEHLİKELİ

3
0
yanıtYanıtla
KAVKAZ:

LA Bİ YÜRÜ GİT ULA. . . HABİRE KENDİ KENDİNİZE DÜŞMAN ÇIKARTIP KORKU YARATMAYIN. . . EĞER BU DEDİĞİN SAVAŞ ALETLERİNİ GERÇEKTEN ÇALDILARSA. . . VE GERÇEKTEN SALDIRILARSA. . . BENCE MEYDANDA DURMAK KATLİMANA İZİN VERMEKLE AYNI ANLAMDADIR. AMA BUNLARIN SAVAŞMAYA CESARETLERİ YOK. . . . YOKSA TIPIŞ TIPIŞ TESLİM OLMAZLARDI.

yanıt0
yanıt3
darbeli haydar:

işte meydan işte oran. . yüzde 1 bile değiller. . bu ülke dahada karışmadan, ak parti terör örgütü mensupları tutuklansın, çünkü hepsi çaldıkları oy sayesinde orda yani zaten çoktan tutuklanmalı, hiç o makamlara oturamamalıydılar

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title