Haberler

Canikli Belediyesi'nden Mülteci Çocuklara Türkçe Kursu

Canik Belediyesi, Irak, Suriye ve Afganistanlı çocukların kolay iletişim kurmaları ve toplumsal uyum sağlamaları amacıyla Türkçe kursu veriyor.

Canik Belediyesi, Irak, Suriye ve Afganistanlı çocukların kolay iletişim kurmaları ve toplumsal uyum sağlamaları amacıyla Türkçe kursu veriyor.

Canik Belediyesi, ülkelerinde yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve Samsun'da yaşayan Suriye, Irak ve Afganistanlı mültecilerin çocuklarına yönelik eğitim çalışması başlattı.

Çalışma kapsamında ilk etapta 40 mülteci çocuk, çevreleriyle kolay iletişim kurmaları ve toplumsal uyum sağlamaları amacıyla Türkçe eğitimi alıyor.

Canik Belediye Başkan Osman Genç, yaptığı açıklamada, savaşın başından bu yana mazlum ve mağdur edilen mülteciler yanında olduklarını söyledi.

Bu iç savaşın en büyük mağdurlarının bebekler, çocuklar ve kadınların olduğunu ifade eden Genç, "Suriye, Irak, Afganistan'daki karışıklıklar nedeniyle buradaki çocuklar, eğitim ve öğretimden mahrum olmakta. Medeniyetimize yakışır şekilde onlara kol kanat açmalıyız. Tabi ki temennimiz mülteci kardeşlerimizin, ülkelerindeki iç karışıklıkların bir an önce bitmesi ve ülkelerine huzur içerisinde dönmeleridir. Bu geçiş sürecinde biz de bu çocuklarımıza yönelik örnek olması amacıyla dil eğitimi düzenledik" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Suriye Canik Irak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title