Haberler

Canik'ten 'Yedi Güzel Adam' Konferansı

Türk edebiyatının roman ve öykü dalında yaşayan ustalarından ve Yedi Güzel Adam'dan biri olan Rasim Özdenören, Canik Belediyesi'nin düzenlediği konferansta Samsunlularla buluştu.

Canik Belediyesi ve Simge Dergisi, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlediği "Yedi Güzel Adam ve Öncüler" adlı konferansta, ünlü edebiyatçı Rasim Özdenören'i Samsunlularla bir araya getirdi. Türkiye Dergiler Birliği (TÜRDEB) Başkanı Asım Gültekin'in moderatörlüğünde gerçekleşen ve büyük ilgi gören konferansa Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Başkan Yardımcıları Alican Usta, Mustafa Erbay, İrfan Göz, Milletvekili Adayları Hasan Basri Kurt, Adem Tuncer, İl Milli Eğitim müdürü Aytekin Girgin, STK temsilcileri, Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

YEDİ GÜZEL ADAM'IN ABİSİ

Konferansın onur konuğu olan Rasim Özdenören, TRT'deki "Yedi Güzel Adam" dizisinde hayatları anlatılan Kahramanmaraşlı 7 şair ve yazar için, "Ömürleri boyunca aralarında muhteşem bir dayanışma sergilediler. Birbirimize hiç yüksek sesle konuştuğumuzu hatırlamam. Aralarında bir kıskançlık da oluşmasına müsaade etmediler. Yedi Güzel Adam'dan biri olmaktan ve yedi güzel adamın abisi olmaktan onur duyuyorum" dedi.

YABANCILAŞMA EDEBİYATLA BİTER

İki asırdan beri kendimizin olmayan kavramlarla düşünmeye çalıştığımızı, bunun da bizi doğru yola çıkarmadığını söyleyen Özdenören, "Özet olarak Batılı kavram ve terminoloji ile doğru düşünmek mümkün değildir. Türkiye'de 1923 gelişimleri ve halkımız bir kimlik değişimine zorlandı. Kimliğinden koparılmaya çalışıldı. Yedi güzel adam alınarak bizler ülkemize öncelikle edebiyatla gelen bu yabancılaşmanın yine ancak edebiyatla ülkemizden atılabileceğine inanıyorum" diye konuştu.

CANİK, KÜLTÜR-SANATTA MARKA

Programdan son kısmında katılımcılar Rasim Özdenören'e merak ettikleri soruları sordular. Programın sonunda ise Rasim Özdenören takipçilerine kitaplarını imzaladı. Ünlü yazar, eşi Ayşe Özdenören ile birlikte Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i de makamında ziyaret etti. Özdenören'in Türk edebiyatı için önemli bir yere sahip olduğuna işaret eden Genç, Canik Belediyesi olarak kültürel etkinliklere imza atmaktan onur duyduklarını ifade ederek, "Yaptığımız kültürel etkinliklerle Canik'i kültür-sanatta marka haline getirdik" şeklinde konuştu.

GENÇ'TEN FİDAN SERTİFİKASI

Ziyaret sonunda Başkan Osman Genç, yazar Özdenören'e perspektif tablo ve Bir Can Bir Fidan projesi kapsamında adına dikilen fidanın sertifikasını verdi. Ayrıca Başkan Genç'in eşi Nimet Genç, ünlü yazarın eşi Ayşe Özdeneren'e seramikten Osmanlı kaftanı hediye etti. Bilindiği gibi TRT'deki Yedi Güzel Adam dizisi, Kahramanmaraş'ta lise yıllarında aynı okulda okumuş yedi şair ve yazarın hayatını konu edinmektedir. Özdenören ise, hayatları konu alınan Yedi Güzel Adam'ın hayattaki iki isminden biridir. Bu 7 kişi şunlardır: Erdem Bayazıt, Nuri Pakdil, Rasim Özdenören, Alaeddin Özdenören, Akif İnan, Cahit Zarifoğlu ve Ali Kutlay. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rasim Özdenören Osman Genç Türkiye Canik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title