Haberler

Canik'te Kırsalı Geliştirecek Birim

Canik Belediyesi tarafından köylerden mahalleye dönüşen yeni mahallelerde hayat standartlarını yükseltmek amacıyla kurulan Kırsal Hizmetler Birimi, kırsal kesimde yaşayan vatandaşları AB Hibe Programları konusunda bilgilendirmeye devam ediyor.

Canik Belediyesi tarafından köylerden mahalleye dönüşen yeni mahallelerde hayat standartlarını yükseltmek amacıyla kurulan Kırsal Hizmetler Birimi, kırsal kesimde yaşayan vatandaşları AB Hibe Programları konusunda bilgilendirmeye devam ediyor.

Canik Belediyesi Kırsal Hizmetler Birimi tarafından Meclis Salonu'nda düzenlenen Kırsal Kalkınma Toplantısı'na Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan, Canik İlçe Tarım Müdürü Galip Baykal, Kırsal Hizmetler Birimi Müdürü Hasan Savaş, Ziraat Mühendisleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Genç, amaçlarının kırsal kesimi kalkındırmak olduğunu belirtirken, tarım uzmanları da vatandaşlardan hibelerden yararlanacak proje üretmelerini istedi.

KIRSAL KALKINMA BİRİMİ

Büyükşehir sınırlarının genişlemesi ve köylerin mahalleye dönüşerek belediye bünyesine bağlanmasıyla birlikte, kırsal hizmetlerin öneminin daha da arttığını belirten Başkan Genç, "İlçedeki kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların eğitimi, istihdamı ve kaliteli bir yaşam sürmesi için çalışıyoruz. Bu bakımdan Kırsal Hizmetler Birimi kurduk. Kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın kaliteli ürünler elde etmesi ve gelir düzeylerinin iyileştirilmesinin yanı sıra vatandaşlarımızın hayat standartlarının yükseltilmesi Kırsal Kalkınma Birimi'ni kurmamızdaki en büyük nedendir" dedi.

KIRSAL DAHA YAŞANILABİLİR OLACAK

Kırsal mahallelerde yaşam standartları yükseldikçe köyden kente göç sorunlarının da yaşanmayacağına dikkat çeken Genç, "Yeni projeler ürettikçe kırsal bölgeler daha yaşanabilir bir hale gelecektir. Kırsal Kalkınma Birimimiz, ilçemizin ve ilçemizde yaşayan insanların gelişmesi adına fikir ve projeler üretmek, kırsal bölgelerde sağlık, eğitim, tarım, kültür, turizm ve sosyal yaşamı geliştirici çalışmalar ortaya koymak, vatandaşlarımız tarafından üretilen fikir ve projeleri desteklemek üzere vatandaşlarımızın hizmetindedir" diye konuştu.

VATANDAŞLARA AB HİBE BİLGİSİ

Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan da, vatandaşların yararlanabileceği proje ve hibeler konusunda bilgi verdi. Toplantının son bölümünde ise, Başkan Osman Genç ve diğer katılımcı kurumların müdürleri, vatandaşların hibe programları ile ilgili sorularını yanıtladı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Turan Osman Genç Canik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title