Haberler

Canik'te Ekonomi Konuşuldu

Canik Belediyesi'nin organizasyonuyla Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Necati Şahin'in katıldığı "Günümüz Türkiye’si Güncel Ekonomik Gelişmeler" konulu konferans büyük ilgi gördü.

Canik Belediyesi'nin organizasyonuyla Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Necati Şahin'in katıldığı "Günümüz Türkiye'si Güncel Ekonomik Gelişmeler" konulu konferans büyük ilgi gördü.

Şahin, Türkiye ekonomisinin iyi durumda olduğuna dikkat çekerken, Başkan Genç, "21. yüzyılı iyi algılayanların geleceğe şekil verenler olacağına inanıyoruz" dedi.

Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Günümüz Türkiye'si Güncel Ekonomik Gelişmeler" konulu konferansa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Necati Şahin, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun'daki özel ve kamu bankalarının yetkilileri, işadamları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Yoğun ilgi gören konferansta Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Necati Şahin, güncel ekonomik gelişmeleri anlattı.

Konferans öncesi yaptığı konuşmada, belediye başkanlarının bilgiyi, finansı ve iletişimi yönettiğini ifade eden Başkan Osman Genç, "21. yüzyıl şehirlerin yüzyılı olacak. Yani bu yüzyıl bilgi çağı. 21. yüzyılı iyi algılayanların geleceğe şekil verenler olacağına inanıyoruz. Dünyada şehirler bir yarış içerisinde. Biz de Canik'i bu yarışta en yukarıda tutmanın gayreti içerisindeyiz. Yol-kaldırım dönemi bizle birlikte bitti. Biz işsizliği azalttıysak, gelir seviyesini yükselttiysek başarılıyız" dedi.

Canik'te eğitimden sağlığa, spordan kültüre, ticarete kadar 10 yılda toplam 2,5 milyar liralık yatırım yapılmasını sağladıklarını belirten Genç, "Globalleşen dünyada artık içe dönük hizmet vermemiz mümkün değil. Bu gerek şehir olarak gerekse şehirdeki hizmet sektörleri olarak yönümüzü dünyaya çevirmeli ve uluslararası pazarlara ve yatırımlara yönelik çalışmalar yapmalıyız. Bu manada Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Sayın Necati Şahin'in Samsunlu bankacılar, işadamları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelmesini önemsiyorum" diye konuştu.

Konferansta konuşan Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Necati Şahin de, uygulanan sağlam mali politikalar nedeniyle Türkiye ekonomisinin şu an iyi durumda olduğunu belirtti. Konferansta Türkiye'nin ekonomik gelişmelerini de anlatan Şahin ayrıca, katılımcıların bankacılık ve Türkiye ekonomisi ile ilgili sorularını yanıtladı. Konferans sonunda Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Necati Şahin'e seramikten Osmanlı kaftanı hediye etti. Şahin ise konferansa katkılarından dolayı Başkan Genç'e plaket verdi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Merkez Bankası Türkiye Canik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title