Haberler

Canik'te 'Çocuk ve Şehir' Masaya Yatırıldı

Canik Belediyesi tarafından düzenlenen "Geçmişten Günümüze Çocuk ve Şehir" konulu 4. Uluslararası Canik Sempozyumu’nun ikinci gününde de akademisyenler ’çocuk ve şehir’ ilişkisini ele aldı.

Canik Belediyesi tarafından düzenlenen "Geçmişten Günümüze Çocuk ve Şehir" konulu 4. Uluslararası Canik Sempozyumu'nun ikinci gününde de akademisyenler 'çocuk ve şehir' ilişkisini ele aldı.

Canik Belediyesi'nin gerçekleştirdiği 4. Uluslararası Canik Sempozyumu'nun ikinci gününde de akademisyenler önemli konuları masaya yatırdı. Türkiye ve Azerbaycan'dan 45 üniversiteden 170 akademisyen ve öğretim görevlisinin katıldığı "Geçmişten Günümüze Çocuk ve Şehir" konulu sempozyumun ikinci gününde oturumları takip eden Başkan Osman Genç, sempozyumda akademisyenlerin ele aldığı konuları kitap haline getireceklerini söyledi.

GELECEĞE IŞIK TUTACAK

Canik Belediyesi olarak şehrin geleceğine yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Genç, "Daha önceki sempozyumlarımızda geleceğimize ışık tutması bakımından şehrimizin geçmişini günyüzüne çıkarmıştık. Bu kez çocuklarımıza daha mutlu olabilecekleri bir şehir oluşturma gayesiyle çocuk ve şehir ilişkisini ortaya çıkarmak istedik. İnanıyorum ki bu sempozyumda çok önemli bilgiler edindik. Bu sempozyumda ortaya çıkan konuları mutlaka detaylı olarak inceleyeceğiz" dedi.

ŞEHİR AHLAKI

Amaçlarının yeni medeniyet tasavvuru olduğunu ifade eden Genç, "Yeni neslin inşasında çocuklarımız bizim önceliğimiz. Çünkü çocuklar bizim geleceğimiz. Şehir kültürü ancak şehir ahlakıyla oluşur. Şehrin estetiği mimari, insanın estetiği ise ahlaktır. Şehir mimarisini kaybederse estetiğini kaybeder, insan ahlakını kaybederse insani özünü ve estetiğini kaybeder. Bu nedenle çocuklarımızı ahlaki ve manevi değerlerimizle birlikte geleceğe hazırlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

ELE ALINAN KONULAR

Sempozyumda, İslam düşüncesinde çocuk ve şehir, çocuk ve sanat, modern kentleşmenin çocuk üzerinde etkileri ve çocuk oyun alanları, korumaya muhtaç çocukların sorunları, günümüzde şehirlerde yaşam ve çıkardığı sorunların çocuklara etkileri, çocukluğun sosyokültürel tarihi, Anadolu'da bazı gelenek, görenek ve inanışlarıyla şehirlerde çocuk gibi başlıklar ele alındı. Sempozyuma katılan akademisyen ve öğretim görevlileri Pazar günü Canik ve Samsun'u gezecekler. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Genç Azerbaycan Türkiye Canik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title