Haberler

Canik Belediyesi'nin Kurban Bayramı Hazırlığı

Canik Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların kurbanlık ihtiyaçlarını rahat sağlaması için hazırlıklarını tamamladı.

Canik Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların kurbanlık ihtiyaçlarını rahat sağlaması için hazırlıklarını tamamladı.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi halkın rahat ve fiziken uygun mekanlarda kurban alımına yardımcı olmak ve oluşabilecek olumsuz görüntülerin önüne geçmek amacıyla çalışmalar yapan Canik Belediyesi, tedbirini şimdiden alarak yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Dereler Mahallesi mevkiinde vatandaşların bütün ihtiyaçlarını giderebilecekleri kurban satış ve kesim yerini hizmete soktu. Önceki yıllarda vatandaşların ve hayvan satıcılarının memnun kaldığı aynı alanı bu yıl da kurban satış alanı olarak belirleyen Canik Belediyesi, çevre yolu kenarına 100 metrekarelik 110 parselden oluşan ve içerisinde otoparkı, tuvaleti, kantar yeri ve mescidi bulunan modern bir satış sahası inşa etti. Elektrik ve su ihtiyaçlarının da giderildiği satış yerinde prefabrik konutlar da yer alıyor. Vatandaşların ibadetlerini sağlıklı, güvenilir ve huzurlu bir ortamda yerine getirebilmesi için gerekli bütün tedbirleri alan belediye, kurban bayramının ilçede bayram havasında kutlanması için yoğun mesai harcıyor.

Halkın kurban Bayramı'nı sağlıklı ve hijyenik bir ortamda idrak edebilmesi için gerekli tüm önlemleri aldıklarını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Öncelikle Kurban Bayramı öncesi ilçemize giriş yapan kurbanlıkların hemşehrilerimize sağlıklı bir ortamda ulaşması ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla ilçemizde kurban satış yeri inşa ettik. Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerimiz belirlenen satış noktası dışında kurbanlık satışı yapılmasına izin vermeyecek. Ayrıca belirlediğimiz satış noktasındaki kurbanlıklar, görevli uzman veteriner hekimlerin kontrolünden geçerek satış alanına giriş yapıyor. Yapılan bu çalışmayla insan sağlığı için tehlike arz eden kurbanlıkların satışına izin verilmeyecek" dedi.

Öte yandan, Canik Belediyesi 2016'da modern bir kurban satış yerini hizmete sokacak. Vatandaşlar, gelecek yıldan itibaren Dereler mevkiinde kurulacak kapalı ve modern hayvan satış yerinde kurban satış ve alımlarını gerçekleştirebilecek. Vatandaşlar bu yıl da, geçtiğimiz yıl olduğu gibi kurbanlık hayvan kesimlerini Dereler mevkiinde ve Gaziosmanpaşa Aydınoğulları Sokak'ta gerçekleştirebilecek. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Canik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title