Haberler

Canik Balıkçı Barınağı Yıkılıyor

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Canik Balıkçı Barınağı yıkıp balıkçıların daha konforlu olacağı bir barınak yapacağız" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Canik Balıkçı Barınağı yıkıp balıkçıların daha konforlu olacağı bir barınak yapacağız" dedi.

Canik ilçesinde incelemelerde bulun Yılmaz, Canik Balıkçı Barınağını yıkacaklarını söyledi.

Mevcut barınakların gecekondu mahallesini andırdığını belirten Yılmaz, "Amacımız balıkçıları mağdur etmek değildir. Balıkçıları daha rahat ve konforlu bir yaşam standardına kavuşturmak için estetik değeri yüksek bir bina barınak yapacağız. Bütün derdimiz Samsun'u geliştirmek. Buna yönelik büyük çaba harcıyoruz. Bu çabaya geçen hafta bir şey daha eklendi. Petrol Ofisi sahillerinden deniz tahkimatı yaparak geliyoruz. Orada bir balıkçı barınağı var. Şimdi o balıkçı barınağını yıkacağız. Oraya güzel ve estetik bir şekil vereceğiz. Amacımız balıkçı barınağını kaldırıp  balıkçıları mağdur etmek değil. Ama orada keyfi bir şekilde yapılmış gecekondu mahallesi oluşmuş. Bu gecekondu mahallesini yıkıp oraya amatör, profesyonel balıkçı esnafı ve trolcüler için içinde lokantası, kafeteryası, mescidi, tuvaleti, duşu gibi hangi ihtiyaçları varsa hepsini kapsayan sahilde güzel, estetik bir bina yapacağız" dedi.

Yeni balıkçı barınağına ilişkin proje hazırlıklarına başladıklarını bildiren Yılmaz, 188 bin 770 metrekaresi dolgu alanı, 210 bin metrekaresi korunan su alanı olmak üzere toplam 398 bin 770 metrekare yüz ölçümlü balıkçı barınağı binası tamamlandığında Samsun'un Karadeniz Bölgesi'nin en modern balık barınağına kavuşacağını sözlerine ekledi. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Yusuf Ziya Yılmaz Samsun Canik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title