Haberler

Çandıroğlu'ndan 'Veda' Mesajı

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bakan müşavirliği görevine atanan Bilal Yılmaz Çandıroğlu, görev yaptığı 4 yılı değerlendirdi.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bakan müşavirliği görevine atanan Bilal Yılmaz Çandıroğlu, görev yaptığı 4 yılı değerlendirdi. Çandıroğlu, "Bize emanet edilen gençlerimize Allah için sahip çıkmaya çalıştık" dedi.

Kayseri İl Mİlli Eğitim Müdürlüğü görevini sürdürürken MEB bakan müşavirliği görevine atanan Bilal Yılmaz Çandıroğlu, görev yaptığı 4 yılı değerlendirdi. Ekip arkadaşları ile beraber Kayseri için çalıştıklarını kaydeden Çandıroğlu, "Bugün itibariyle yaklaşık 4 yıl önce başladığımız Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevimiz sona erdi. Bakan müşaviri olarak görevlendirildim. Bu makamlar takdsir makamlarıdır. Şerefle yürüttüğümüz yaklaşık 4 yıllık görev içerisinde elimizden geldiği kadar vatanımıza ve memleketimize hizmet etmeye çalıştık. Özellikle kendi memleketimizde bu görevi yapmak bizim için ayrı bir önemi vardı. Kendi memleketimize hizmet etme imkanımız oldu. Bu süre zarfında, 2 bin 226 derslik imalatımız söz konusudur. Bu Cumhuriyet tarihinde yapılan derslik sayılarının 4'te 1'ine tekabül ediyor. Bu bir yönüyle baktığınız zaman tarihi bir rekordur. Biz göreve başladığımızda üniversiteye giriş sıralamasında 20'ci sıradaydık. Bugün Türkiye 2'ncisi olmuş bir ilden bahsediyoruz. Projelerimiz noktasında STEM projesi başta olmak üzere Tam Öğrenme Projesi, Aile Ziyaretleri Projemiz gibi projelerimizi değerlendirdiğimizde Türkiye'de ilkleri gerçekleştirdik. Bugün STEM Projesi denildiği zaman Kayseri akla geliyor. STEM Projesine başladığımız zaman, 'Biz Kayseri'yi eğitimde Türkiye'nin başkenti haline getireceğiz' diye iddiamız vardı. Elhamdülillah bunu da başardığımızı düşünüyorum. Tam Öğrenme Projesi'nde başarıyı artırma noktasında çok ciddi mesafaler katettik. Bakanımız tarafından verilen eğitim beratını Kayseri ilimiz almış oldu. İmam Hatipler'deki okullaşma oranımız yüzde 7'lerden yüzde 25'lere dayanan bir rakam söz konusudur." ifadelerini kullandı.

"Bize emanet edilen gençlerimize Allah için sahip çıkmaya çalıştık"

Çandıroğlu, "Görev yaptığımız zaman içerisinde birçok olağanüstü halle biz bu görevleri yaptık. 4+4'ün yarım kalan tarafını burada göreve başladığımız zaman tamamladık. Akabinde 17-25 Aralık sürecini ülkemizle beraber yaşadık. O günden bugüne FETÖ ile verilen mücadelede her türlü veriler, Kayseri bu mücadelede İl Milli Eğitim Müdürlüğü noktasında birinci sırada yer alıyor. Bu da bizim için büyük bir başarıdır. Bu başarı sadece bizle olan bir şey değil. Tüm ekip arkadaşlarımızla, müdür yardımcılarımızla, şube müdürlerimizle, ilçe şube müdürlerimiz, okul müdürlerimiz ve öğretmen arkadaşlarımızla beraber anlattığım bütün süreçlerin tamamını eğitim ekibimizle gerçekleştirdik. Bugün itibariyle 17 bin 526 öğretmen arkadaşımız var. 289 bin 107 tane öğrencimiz var. Biz bize emanet edilen öğrencilerimize Allah için memleket için sahip çıkmaya ve onları bir adım daha ileriye taşıma gayreti içerisinde olduk." diye konuştu.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Osman Elmalı'ya görevinde başarılar dileyen Bilal Yılmaz Çandıroğlu, "Burada göreve başlayacak olan arkadaşımızda memleketimizin bir evladıdır. Daha önce biz beraber çalışma imkanımız olmuştu. Daha sonra Kırşehir'e gitmişti. O göreve devam edecek. İnşallah ümit ediyor ve bekliyorum ki, kaldığımız noktayı memleketimizin hayrına daha ileri noktalara taşıyacağını inancımız var. Allah onunda memleketimiz adına yar ve yardımcısı olsun." dedi.

Kayserililerden helallik isteyen Çandıroğlu, "Sürçü lisan ettiysek affola. Hata yaptıysak affola. Biz bunu bilerek ve isteyerek yapmadık. İyiyi ve güzeli yapmak için çaba sarf ettik. Bu görevler takdir görevleridir. Nasıl ki zamanında bakanlığımız bizim Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü olarak çalışmamızı takdir ettiyse bugünde bakan müşaviri olarak görevimizi takdir ettiler. Gidip oradada bize verilen görevleri layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız. Bu takdiri kullanan büyüklerime teşekkür ediyorum. Herşey bir tarafa memleketimize hizmet etme imkanı verdiler ve şerefle bu görevi yerine getirmeye çalıştık. Herkesin hakkını helal etmesini istiyorum. Hakları geçmiştir, haklarımız geçmiştir. Bizden tarafa ne varsa hepsi helal olsun. Onlarda helal ederse son derece mutlu ve bahtiyar oluruz." diyerek sözlerini tamamladı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Bilal Yılmaz Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title