Haberler

Çandır'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, “Halkımız Cumhuriyetin en önemli unsuru demokrasi testinden defalarca geçmiş ancak demokrasiden asla vazgeçmemiştir” dedi.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, "Halkımız Cumhuriyetin en önemli unsuru demokrasi testinden defalarca geçmiş ancak demokrasiden asla vazgeçmemiştir" dedi.

ATB ve BAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesajı yayınladı. Çandır, "Cumhuriyet, özgürlük ve eşit olma bilincini oluşturan, halkın egemenliğini temel kılan, millet olma iradesini ortaya koyan rejimdir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, kurtuluş mücadelesinin ardından Cumhuriyet'i ilan ederek, çağdaş ülke olma yolunda en büyük adımlardan birini atmıştır. Halkımız ise Cumhuriyetin en önemli unsuru demokrasi testinden defalarca geçmiş ancak demokrasiden asla vazgeçmemiştir. Milletimiz, Cumhuriyetin kazanımlardan vazgeçmeyerek, ileri medeniyetler seviyesinde olma kararlılığını göstermiştir" dedi.

Çandır şöyle devam etti: "Üzerine vatan kurduğumuz Anadolu toprakları, her dinden, her milletten, her ırktan, her dilden insanı birlik beraberlik ve kardeşlik ruhuyla sarıp sarmalamış, karşıdaki öteki görme hakkını kimseye vermemiştir. Bizim çimentomuz sevgi, barış ve kardeşliktir. Birlikte yaşama kararlılığımız devam ederken, demokrasiden, özgürlük ve temel haklardan vazgeçme ve taviz verme gibi bir lüksümüz yoktur, olamaz. Bugün ülkemiz ve içerisinde bulunduğumuz coğrafya sıkıntı bir dönemden geçmektedir. Türk milletinin zor dönemleri birlikte atlatma iradesi ve gücü vardır. Cumhuriyet rejimi bize bu gücü vermektedir. Önderimiz, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak" sözü bizim için yol göstericidir. İş dünyası olarak daha fazla çalışarak, daha fazla üreterek, daha fazla istihdam sağlayarak güçlü bir ülke olacağımızın bilincindeyiz. Bu yolda da kararlılıkla ilerlemekteyiz. Türk halkının en büyük kazanımı Cumhuriyeti bizlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, çağdaş medeniyet olmamız yolunda çaba harcayanları, katkı koyanları, minnet, şükran ve saygıyla anıyor, Cumhuriyet'e olan bağlılığımızı bir kere de yineliyorum. Ruhları şad olsun." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Çandır Antalya 29 Ekim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title