Haberler

Canaydın İyi ki Bu Günleri Görmedi

Güncelleme:

Galatasaray Spor Kulübü'nde 3 dönem başkanlık yapan ve yarın 3'üncü ölüm yıldönümünde mezarı başına anma töreni düzenlenecek Özhan Canaydın'ın fabrikalarına kayyum atandı. İflas erteleme talebini değerlendiren Bursa 2'nci Ticaret Mahkemesi, Canaydın'ın kurduğu Türkiye'nin yabancı ortaklı ilk konfeksiyon şirketi olan Biesseci Bursa Tekstil Sanayi Ticaret A.Ş. ile birlikte dört ayrı şirketi için kayyum atanmasına karar verdi.

28'İNCİ YILINDA İFLASIN EŞİĞİ

Galatasaray'ın 33'üncü dönem başkanı olan Özhan Canaydın tarafından Bursa'da 1985 yılında kurulan ve Türkiye'nin yabancı ortaklı ilk konfeksiyon şirketi olan Biesseci Bursa Tekstil Sanayi Ticaret A.Ş. ile birlikte dört şirket için Bursa 2'nci Ticaret Mahkemesi'ne İstanbul Barosu avukatlarından Necdet Budak tarafından yapılan iflasın erteleme kararı değerlendirildi.

ERTELEME KARARI ÇIKTI

Mahkeme, 26 Şubat 2013 günü iflas erteleme kararı verdi. Yeminli Mali Müşavir Zeki Tekar, Serbest Mali Müşavir Ali Kahve ve Tekstil Mühendisi Aysel Korkmaz kayyum olarak atandı. Şirketin mali tablosundaki bozulma nedeniyle verilen iflas erteleme kararı ile üretimine devam eden şirketlerin aleyhine yapılmış ve yapılacak her türlü takipteki muhafaza, teslim, tahliye ve icra işlemleri durdurulmuş oldu.

1300 KİŞİDEN 900'E DÜŞTÜ

Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde 27 bin metrekaresi konfeksiyon, 15 bin metrekaresi boyahane, 4 bin metrekaresi örme tesisi olmak üzere toplam 47 bin 500 metrekare kapalı alanda faaliyet gösteren firma GAP, Quiksilver, Calvin Klein, Timberland, Dolce&Gabbana gibi birçok markaya da fason üretim yapıyordu. Yaklaşık bin 300 kişiye istihdam sağlayan fabrikalar, son dönemdeki ekonomik zorluklar nedeniyle çalışanların sayısını 900 kişiye kadar düşürdü. Hisselerin çoğunluğu Canaydın ailesinde olan şirketler, 2011 yılında toplam ihracatının yüzde 37'sini Almanya'ya, yüzde 30'unu Fransa'ya kalan bölümü ise İngiltere, İtalya, Belçika, Hollanda, ABD, Polonya'ya yapıyor.

Bursa 2'nci Ticaret Mahkemesi tarafından verilen iflas erteleme kararı, Biesseci Bursa Tekstil Sanayi Ticaret A.Ş.'nin yanı sıra, Bie Bursa İpek Emprime Tekstil Makine Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Barka Tekstil Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Liberteks Tekstil Konfeksiyon Gıda İnşaat Otomotiv Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve BM Ütücülük Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi'ni de kapsıyor.

GALATARASAY'IN EFSANE BAŞKANIYDI

Galatasaray Kulübü'nün efsane başkanlarından biri olan Özhan Canaydın, uzun yıllar Galatasaray Basketbol Takımı'nda oynadı. 2002 yılı Mart ayında girdiği seçimlerde Galatasaray Spor Kulübü'nde başkan olan Özhan Canaydın, 3 dönem üst üste bu görevi sürdürdü.

Türkiye Kulüpler Birliği Başkanlığı da yapan Özhan Canaydın, Türk spor tarihinde fair play anlayışının önemli temsilcilerinden biri olarak tanınıyor. 23 Ocak 1943 yılında Bursa'da doğan evli ve 2 çocuk 4 torun sahibi olan Özhan Canaydın, pankreas kanseri nedeniyle 22 Mart 2010 günü tedavi gördüğü Bursa'da yaşamını yitirmişti. Hamitler Mezarlığı'nda toprağa verilen Canaydın'ın kabrine sarı-kırmızı çiçekler dikilmişti.

ST/(FK/AAA) - Bursa / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Galatasaray Spor Kulübü İstanbul Barosu Özhan Canaydın Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title