Haberler

Canan Öğretmenin Ailesi Demiryolunda Önlem Alınmasını İstedi

Aydın’da tren kazası sonucu hayatını kaybeden sınıf öğretmeni Canan Azazi’nin ailesi, benzer kazaların yaşanmaması için demiryolunda önlem alınmasını istedi.

Aydın'da tren kazası sonucu hayatını kaybeden sınıf öğretmeni Canan Azazi'nin ailesi, benzer kazaların yaşanmaması için demiryolunda önlem alınmasını istedi.

44 yaşında hayatını kaybeden Canan Azazi için ailesi tarafından lokma döktürüldü. Beycami önünde düzenlenen lokma hayrına Aydın Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Söylevci, Azazi'nin eşi Nevşehir İl Planlama ve Koordinasyon İl Müdürü Sebahattin Azazi, çocukları Deniz ve Bilge ile ailesi ve mesai arkadaşları katıldı.

Eşinin öğrencileri için bir çok fedakarlık yaptığını belirten Sebahattin Azazi, eşinin iddia edildiği gibi olayın olduğu yerde ne köpek gezdirdiğini ne de kulağında kulaklık bulunduğunu savundu. Karşıdan karşıya geçerken ağaçların yüksekliğinden dolayı gelen treni görmenin mümkün olmadığını anlatan Azazi, "Olay yerine gelmeden 2 - 3 kilometre metre önce makinist için 'düdük çal' levhası var. Kamera kayıtlarında düdük çalınmadığı görülüyor. Tabi ki olay yargı sürecinde. Artık yargı kararını verecek" dedi.

"BAŞKA CANAN ÖĞRETMENLER ÖLMESİN"

Kendisinin kazanın meydana geldiği bölgeyle ilgili daha önce rapor hazırladığını anımsatan Azazi, "1994 yılında Aydın Valiliğinde göreve başladığımda ilk yaptığım iş tren yolunda olan kazaların istatistiklerini çıkartmak olmuştu. Bunları bir dosya halinde o dönemin Valisi Muharrem Göktayoğlu'nun imzasıyla Ulaştırma Bakanlığına ve Devlet Demiryollarına ilettik. Raporumuzda demir yolunun şehir içerisinde kaldığı ve mutlaka şehir dışına taşınması gerektiği teklifi yapılmıştır. Kazanın olduğu yerde bir hemzemin geçit projesi var. O proje uygulanmış fakat sonradan göreve gelen başkan tarafından kaldırılmış. O projenin uygulanması için Danıştay'ın da kesinleşmiş bir kararı var. Demiryoluna yaklaştığınız zaman sol taraf baktığımızda ağaçlar görürsünüz. Demiryoluna 2 metre kala treni görürsünüz. Ağaçlarla tren mesafesi arasında 25 metre var. O 25 metreyi tren kaç saniyede alır. Orada eşimin hiçbir kusuru olduğuna inanmıyorum. Benim ocağım söndü. Başka canlar başka Canan'lar, başka Canan öğretmenler, başka vatandaşlarımız ve çocuklarımız ölmez. Bundan sonra da sönmeye devam edecek. İnşallah tedbirler alınır" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevşehir Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title