Haberler

Canan Karatay'ın Önerilerine Bakanlıktan Tepki

Güncelleme:

Canan Karatay'ın beslenme önerilerine Tarım Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Erol tepki gösterdi.

Canan Karatay'ın beslenme önerilerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Erol tepki gösterdi, "Herşeyden yemeliyiz, vücudun şekere de ihtiyacı var" dedi.

BESLENME ÖNERİLERİNE TEPKİ GELDİ

Prof. Dr. Canan Karatay'ın sağlık için ekmek ve şeker tüketilmemesi, çocuklara kahve içirilmesi yönündeki önerileri uzun süredir tartışma konusu. Karatay'a destek veren uzmanlar olduğu gibi, önerilerine şiddetle karşı çıkan, hatta 'insanları yanlış yönlendirdiği' iddiasıyla ünlü profesöre dava açan uzmanlar da var. Habertürk'ten Deniz Çiçek'in haberine göre son olarak tartışmaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Erol dahil oldu. "İnsanlara 'Ekmek yemeyin' demek yanlış. Ayrıca beynin şekere de ihtiyacı var" diye konuşan Erol, kafein içeren kahvenin yetişkinler için faydası olabileceği gibi kalp riski de yaratabileceğine dikkat çekti.

"HER ŞEYDEN YEMELİYİZ"

Erol, topluma "Şunu yemeyin, bunu yemeyin" gibi çağrılarda bulunmanın yanlış olacağını belirterek, "Ben her şeyi yiyorum. Her insanın ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerali alması lazım. Önemli olan bunların sağlıklı ve hijyenik olması. Genci, yaşlısı, çocuğu var. Farklı kategorilerdeki insanların farklı besinlere ihtiyacı var. Beslenme ile ilgili genel ve radikal söylemleri doğru bulmuyorum" dedi.

"ŞEKERE DE İHTİYAÇ VAR"

Şeker tüketilmemesine yönelik çağrıları da eleştiren Erol, şunları söyledi: "Her zaman bir ürünün sağlıklı olarak piyasaya arzı önemli. Geçmişte de bazı ürünler acımasızca eleştirildi. Yumurta, tereyağı için 'Yemeyin' denildi. İnsan vücudunun şekere, proteine ve yağa ihtiyacı var. En önemli organlardan birisi beyin. Beynin yapısının büyük bölümü yağdır. Beyin glikozla çalışır."

KAHVE UYARISI

Erol, çocuklara kahve içirilmesi önerisi konusunda ise "Kahvenin etken maddesi kafeindir ve uyarıcı etkiye sahiptir. Normal erişkin insanlarda günde 1 fincan kahvenin antioksidan etkisi olduğu söylenir. Ancak kalbe de olumsuz etkisi olabilir" yorumunu yaptı.

"LIGHT ÜRÜNLER SAĞLIKSIZ DEĞİL"

Diyete yönelik gıda ürünlerinin sağlıksız olduğuna yönelik görüşleri de değerlendiren Prof. Dr. İrfan Erol, "Tüm dünyada yağı, enerjisi ve kalorisi azaltılmış ürünler var. Burada esas olan hijyenik şartlarda üretilmesi. Bu tamamen tüketici tercihidir. 'Light ürünler daha sağlıksız' yorumu doğru değil" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Habertürk Karatay Magazin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (62)

sakiii:

bence canan karatay ın doğruları söylemesi zoruna gitmiştir. ben canan karatayın doğruları söylediğini düşünüyorum. .

22
1
yanıtYanıtla
medistmobilWeb@haberler.com:

bu kadının önerilerine göre diyet yaparsanız özellikle 60 yaş üstü çabuk ölürsünüz

3
19
yanıtYanıtla
bence:

kadıncağız 80 yaşından sonra şöhret olunca, taşıyamadı şöhreti.

6
14
yanıtYanıtla
EBULE:

BU KADIN NE DEDİĞİNİ BİLMİYOR

6
13
yanıtYanıtla
garaMobil-ANDROID:

herifsizlikten ne dediğini bilmiyo

0
18
yanıtYanıtla
MaydonozmobilWeb@haberler.com:

Bu kadınla uğraşmasın şu zımpırtı Tarım Bakanlığı. .Bunu Ak Partili biri olarak söylüyorum. Canan Hanım çok değerli bir bilim insanıdır .Mehdi Eker Milli ve Konvansiyonel Tarım alanları açsın. Ağzı sadece lâf yapıyor.

18
0
yanıtYanıtla
DoktorcumMobil-IOS:

Canan hocam senin doğrularını bunlar hala anlamdılar. Tereyağı, yumurta ye dedin. İtiraz ettiler ama 110 yaşındaki nine her gün tereyağ, yumurta ve yoğurt yiyerek bu yaşa geldi. Dinç mi dinç.

15
2
yanıtYanıtla
kahrolsun kapitalizmmobilWeb@haberler.com:

İsrail türkiyeye doğum kontrolü yaptırıyor 1.orkid markalı ped salgıladığı kimyasalla doğurganlığı bitiriyor2. Domestos wc ye döküldük ten sonra hem erkeğe hem kadına zarar veriyor 3 panten kullananların yüzde 85 inde baş ağrısı oluşmuş durumda4.ariel yoğun kimyasal cilt emilimiyle organlarda kronik bağışıklık çöküntüsü yapıyor Bunlara göz yumanlar en az 3 cocuk dese ne fayda. Uyannnnnn

15
1
yanıtYanıtla
vatandasMobil-ANDROID:

canan hoca herseye ihtiyac var diyor.ama fazlasi zarar diyor.iste fazlasi zarar deyince birilerinin kuyruguna basiyor.firmalarin ve ilac firmalarinin.her hastaligin caresi var ama careyi vermiyorlarki ilaclar tukensin.

12
2
yanıtYanıtla
ne tuhaf devlet valla:

paraları çuvala koyup keklenen prof bu. . bundaki akıl bebeklerde bile vardır

6
8
yanıtYanıtla
Tüm 62 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title