Haberler

Canan Karatay'ın Bal Hakkındaki Tespitlerine Arıcılardan Tepki

Güncelleme:

Canan Karatay'ın kitabında baldan 'zehir' olarak bahsettiğini söyleyen Giresun Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kubilay Elevli, Karatay hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Prof. Dr. Canan Karatay'ın kaleme aldığı, ' Karatay Diyeti Bilimsel Gerçeklerle Kilo Vermenin ABC'si' kitabında 'Bal' ile alakalı olan kısımlarda baldan 'zehir' olarak bahsettiğini söyleyen Giresun Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kubilay Elevli, Karatay hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.,

''BİRİLERİ ARTIK CANAN KARATAY'A 'DUR' DEMELİ''

Balın zehir ile eşit gösterilmesinde arıcıların oldukça rahatsız olduğunu dile getiren Elevli, "Birileri artık Canan Karatay'a 'dur' demeli. Kendi kitaplarında yazdığı anlamsızca şeyler haricinde kanal kanal gezip spikerlerin 'Peki, Balda mı yemeyeceğiz' sorusuna 'Kesinlikle, bal eşittir şeker eşittir zehir' demesi kesinlikle yanlış. Canan Karatay bu söyleminden, kitabında ki bal ile alakalı yazdığı yazılardan vazgeçmeli. Neden mi? kendisi daha önce 'Bilimsel Gerçeklerle Kilo Vermenin ABC'si' adlı Karatay kitabında yer alan bazı konular var, özellikle bal ile ilgili soru yanıt şeklinde geçilmiş. Kitabın 50. Sayfasında balın 'zehir' olduğunu ve 'balın yenmemesi' gerektiğini söylüyor. Kaynak olarak da gösterdiği kişide Dr. Stefan bogdanov, bu adam ülke ülke gezip balın insan sağlığına ne kadar faydalı olduğunu anlatmaya çalışan bir uzmandır. Şimdi Sayın Karatay, kitabında kaynak gösteriyor. 'İsviçre Arıcılık Araştırma Enstitüsü yapmış olduğu çalışmadan' aldım ben bunu diyor, çalışmanın başını okusa bile yetiyor. Çalışmanın başlıklarında balın insan sağlığında ki önemi anlatılıyor. Fakat kaynak gösterdiği kitaptan kaynaklarla alakası olmayan tam tersi konuşuyor. Bununla alakalıda arkadaşlar çalışıyorlar ve bununla ilgilide gerekli suç duyurusunda bulunacağız" şeklinde konuştu.

''GELSİN ONA DOĞAL BALIN DANİSKASINI GÖSTERELİM''

"Kanal Kanal gezip ' Türkiye'de doğal bal yoktur' diyor gelsin ona doğal balın daniskasını gösterelim" diyen Elevli, "Kendisi belki ilkokul mezunu bir dolandırıcı tarafından dolandırılıyor. Sabahın erken saatinde diyor ki 'hipnoza oldum' diyor. Sen hipnoza olmadın, sen eğer bal yeseydin sabahları kafan çalışırdı ve dolandırılmazdın. Avrupa bugün Türkiye üretiminin üç katı balı, 284 bin ton balı ithal ediyor. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için. Avrupa'da çeşitli dünyanın gelişmiş ülkelerinde bal bal artık reçete olarak sağlıkta kullanılıyor. Sayın Karatay bu söyleminizden vazgeçin çünkü bal şifadır." diye konuştu.

"56 BİN ÜRETİCİ GEÇİMİNİ BALDAN SAĞLIYOR"

Karatay'ın kitaplarından kullandığı cümlelerin düzeltilmesi gerektiğini kaydeden Elevli sözlerine şöyle devam etti: "Kitabının 23. baskısı 105 bin satmış şuan da kaçıncı baskıdadır bilmiyorum ama düşünün elit insanlar sizin kitabınızı okuyor ve buna bakarak yüz binlerce kişi sofrasından balı uzaklaştırıyor. Düzgün ve sağlıklı düşünebilmeniz için bir sabah kahvaltınıza bal koyun, bal yiyin ve ondan sonra sağlıklı düşünerek ağzınızdan çıkan söze dikkat edin. Bu ülkede 56 bin tane üretici geçimini baldan sağlıyor, bal üretiyor ve doğal bal üretiyor. Elbetteki sahte ballar vardır. Her sektörde olduğu gibi bu sektörde de vardır ama bu ülkenin gerçek doğal balları vardır. Sayın Karatay, lütfen Türk arıcılığı adına söylüyorum bu söyleminizden vazgeçin ve bundan sonraki baskınızda bunu düzeltiniz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Giresun Karatay Magazin Sağlık Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title