Haberler

Canan Anderson Kemanıyla Büyüledi

İzmir'in Bergama İlçesi'nde bu yıl 79'uncusu düzenlenen Uluslararası Bergama Kermesi programı kapsamında keman virtüözü Canan Anderson konseri gerçekleştirildi.

İzmir'in Bergama İlçesi'nde bu yıl 79'uncusu düzenlenen Uluslararası Bergama Kermesi programı kapsamında keman virtüözü Canan Anderson konseri gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda sahne alan Canan Anderson, dansıyla da hem göze hem de kulağa hitap etti. Beğeni toplayan konseri aralarında CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Belediye Başkan yardımcıları Ali Kahyaoğulları ve Ümit Atlam'ın da bulunduğu üç bin kişi izledi.

ÜLKEYE NEDEN YERLEŞTİĞİNİ SÖYLEDİ

Konser arasında konuşan Canan Anderson, "Bergama'da olduğum için son derece mutluyum. Çünkü İzmir gerçekten gurur duyulan il. Benim babam Amerikalı, annem ise Türk. İtalya'da doğdum. Dünyanın pek çok yerinde konserler verdim. Ama pek çok insan şöyle der, doğduğun yer değil, doyduğun yer memleketimdir. Ama bu bende böyle değil. Yurt dışında yaşarken bir gün rahatsızlığım nedeniyle doktora gittim. Doktor bana 'Sizde vatan hasreti var' dedi. Bu nasıl bir rahatsızlık diye sordum. Doktor bana 'Vatanınızı özlediğiniz zaman saçlar dökülür ve beyazlar' dedi. Ben de bu cevap üzerine bu böyle olmaz deyip Türkiye'ye yerleştim. Gerçekten insanın memleketi gibi, sevdiği yer gibi başka güzel bir yer yok" dedi.

Konser sonunda Başkan Gönenç, Anderson'a ilçenin sembolü 'Nike' heykeli verdi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Gönenç Bergama İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title