Haberler

Çanakkaleli Bürokrat Benli'nin Kitabı Piyasada

Vakıflar Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanı Davut Gazi Benli resmi görevli olarak gittiği 5 kıtanın 30 ülkesindeki seyahat hatıralarını topladığı ‘Dünya Dedikleri’ kitabı MGV yayınlarında okurları ile buluştu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanı Davut Gazi Benli resmi görevli olarak gittiği 5 kıtanın 30 ülkesindeki seyahat hatıralarını topladığı 'Dünya Dedikleri' kitabı MGV yayınlarında okurları ile buluştu.

Çanakkaleli Bürokrat-Yazar Davut Gazi Benli 2002 Yılında başlayan seyahat dolu iş hayatında 31 Avrupa ülkesi, Amerika, Kuzey Afrika ve Ortadoğu, Asya ve Avusturalya kıtalarındaki ülkelere resmi görevlerde bulunduğu seyahatlerindeki izlenimlerini ve anekdotlarını 'Dünya Dedikleri' seyahat hatıraları kitabında topladı. Kitabın MGV Yayınlarında piyasaya çıktığını belirten Benli, "Böyle bir çalışmanın özellikle genç neslin İslam dünyası ve Batı dünyası arasında bir medeniyet kıyaslamasına imkan sağlayabileceğini, İslam dünyasının mevcut sorunlarının kaynaklarına dair fikir edinebilmelerine yardımcı olabileceği kanaatine vardım. Müslüman bir entelektüel sorumluluğu içinde, gezme imkanı bulduğum ülkelerin sosyal ve siyasi yapılarına, insan davranışlarına ve alışkanlıklarına, eşyaya, çevreye ve tabiata bakış açılarına kısaca medeniyet tasavvurlarına dair ip uçları yakalamaya çalıştım. Kendi yetiştiğim iklimle ile gezdiğim farklı iklimleri hep kıyasladım. Ancak vardığım sonuç bundan 150 yıl önce Tanzimat'ın meşhur şairi Ziya Paşa'nın gezilerinin sonunda vardığı sonuçtan farklı değildi" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kuzey Afrika Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title