Haberler

Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıl Dönümü ve İstiklal Marşı'nın Kabulü

Iğdır Üniversitesi Sosyal Tarih Topluluğu tarafından “Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıl Dönümü ve İstiklal Marşı’nın Kabulü” konulu bir program düzenlendi.

Iğdır Üniversitesi Sosyal Tarih Topluluğu tarafından " Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıl Dönümü ve İstiklal Marşı'nın Kabulü" konulu bir program düzenlendi.

Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü Konferans Salonu'nda yapılan ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için canlarını siper eden Çanakkale Şehitleri ve gazilerinin anıldığı programa öğretim üyeleri ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Programda açılış konuşmasını yapan Genç Liderler Topluluğu'nun danışmanı Öğretim Görevlisi Mehmet Atik, Çanakkale Zaferi'nde, Türk milletinin imkansızı başararak bir destan yazdığını dile getirirken, bu zaferin Türk milletinin kaderini olumlu yönde değiştirmekle kalmayıp dünya milletlerinin de düşünce yapısını değiştirdiğinin altını çizdi. Atik, Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıl dönümünün gururunu yaşadıklarını belirterek, "101 yıl geçti ama Çanakkale geçilmedi. Tarihimizdeki her muharebenin ayrı bir önemi ve manevi değeri vardır. Çanakkale savaşları ülkemiz ve dünya tarafından unutulamayan bir muharebe özelliği taşımaktadır" dedi.

Program, üniversite öğrencilerinin Çanakkale ile ilgili şiirler okuyup Çanakkale Zaferi'nde yaşanan olayları sahnelendirdikleri gösteriden sonra hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Iğdır Üniversitesi Çanakkale Zaferi Karaağaç Yerel Haberler

title