Haberler

Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü

Malatya MHP Battalgazi İlçe Başkanı Gökhan Şahin, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır” dedi.

Malatya MHP Battalgazi İlçe Başkanı Gökhan Şahin, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, " Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır" dedi.

Şahin yayımladığı mesajında, "18 Mart 1915 tarihli Çanakkale Zaferi'nin bir var oluş ve direniş destanı olduğunu belirterek "Kahraman Mehmetçikler, Birinci Dünya Savaşı sırasında İtilaf Devletlerinin denizden ve karadan hücumlarına karşı Çanakkale Boğazı'nı dünyada benzeri görülmemiş bir mukavemetle savunmuşlar, tarihinin seyrini değiştirmişlerdir" dedi.

"Çanakkale zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır" diyen Şahin, şöyle devam etti:

"Türk toplumunda millet olma bilincinin tohumlarının atıldığı ve Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması adına önemli bir mesafe kat edildiği Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Çanakkale Zaferiyle, Türk milletinin tükenmediği, hiçbir şekilde pes etmeyeceği, 'hasta adam' olmadığı tüm dünyaya duyurulmuş, Çonkbayır'ında, Anafartalar'da Seyit Çavuş'la, 57. Alay'la, Nusret Mayın Gemisiyle Çanakkale Geçilmez' denilmiştir. Çanakkale Zaferi bütün imkansızlıklara rağmen, Türk milletinin şartlar ne kadar zor olursa olsun, daha çok şeyler başarabilecek güç ve inanca sahip olduğunu göstermiştir. Türk milletini tarihten silmek isteyenler, vatanını, milletini bölmek isteyenler bundan yüzyıl önce Çanakkale'de cevaplarını almış, geldikleri gibi gitmişlerdir.

Çanakkale Savaşı'nda verilen mücadele, Türklüğü küçümseyen, Türk milliyetçilik gurur ve şuuruna sahip insanların onuruna ve kutsal bildikleri vatanına göz diken, Türk Milleti'nin gücünü imtihan etmeye kalkışan bugünkü ihanet odaklarını da nasıl bir sonucun beklediğini anlamaları açısından, ders almalarını gerektiren tarihi bir dönemeçtir. Mucizeler yaratan bir milletin çocukları olan bizler, vatanımız ve milletimiz üzerinde hain emeller besleyenlere karşı kullanacak bir tek silahımız olmasa bile onlara dünyayı dar edecek inanca ve iradeye sahibiz. Buna inanmayanlar için Çanakkale, bir abide gibi tarihin şanlı sayfalarında parlamaktadır.

Zaferin yıldönümü vesilesiyle, bu savaşta yer alarak adını tarihe altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakar milletimizi; minnet, saygı ve şükranla bir kez daha anıyoruz. Aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz." - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Gökhan Şahin Battalgazi Malatya Yerel Haberler

title