Haberler

Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl Dönümü

Mamak Belediyesi, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mamak Müftülüğünce Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Mamak Belediyesi, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mamak Müftülüğünce Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüş öncesinde Şafaktepe Şehitlik Parkı'nda gerçekleştirilen törende Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç ve Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül şehitlikteki anıtın önüne çelenk koydu.

Daha sonra Akgül ve Kılıç, şehitlik anı defterini imzaladı ve 10 Mart'ta Konya'daki askeri uçak kazasında şehit olan Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış'ın mezarına karanfil bıraktı.

Tören sonrası yürüyüşe başlayan protokol üyeleri ve yaklaşık 5 bin kişi, Çanakkale Şavaşı'nda yaşananların canlandırıldığı plato ve çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Mamak pazar alanına kadar yürüdü.

Belediye Başkanı Akgül, etkinlikte yaptığı konuşmada, zaferin 100. yılını önceki senelere nazaran kalıcı olması için daha görkemli ve farklı bir etkinlik düzenlemek istediklerini söyledi.

Programda emeği geçenlere teşekkür eden Akgül, Mehmet Akif Ersoy'un, "Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın" sözünü yineledi.

Etkinliğin ardından, halka üzüm hoşafı ikram edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mamak Belediyesi Çanakkale Zaferi Mesut Akgül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title