Haberler

Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü Yılı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı dolayısıyla 207 öğrenciyi Çanakkale'ye göndereceklerini bildirdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı dolayısıyla 207 öğrenciyi Çanakkale'ye göndereceklerini bildirdi.

Bazı öğrencilerle Belediye Meclis Salonu'nda bir araya gelen Uğur, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı "Çanakkale" konulu resim yarışmasına katılan 207 öğrenciyi Çanakkale'ye göndereceklerini söyledi.

Çanakkale Savaşları'nın dünya tarihinin en kanlı ve Türkiye tarihinin en büyük savaşlarından biri olduğunu vurgulayan Uğur, şöyle konuştu:

"Savaşların sonunda sayısız kahramanlık örneği tarihin sayfalarındaki yerini almış ve bu örnekler bizler için bir ilham kaynağı olmuştur. Cumhuriyet'in 100'üncü yılında eğitimli ve bilinçli bireylerle daha güçlü bir Türkiye hedefi için çok çalışarak birlik ve beraberliğimizi koruyarak yol almak durumundayız. Bu mücadelede Kuvayi Milliye şehri Balıkesirimizin kahraman evlatlarının kelimelerle ifade edilemeyecek kadar önemli katkıları olmuştur. Balıkesir Lisemiz o yıllarda mezun verememiş, lise gençlerimiz hayatlarının baharında savaş meydanlarında şehit düşmüştür."

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Zaferi Ahmet Edip Uğur Balıkesir Türkiye Yerel Haberler

title