Haberler

Çanakkale Zaferi, Beşiktaş'ta Sahnelenen Oyunla Canlandırıldı

Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı, Beşiktaş Belediyesi tarafından gerçekleştirilen görkemli bir gösterisiyle kutlandı.

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı, Beşiktaş Belediyesi tarafından gerçekleştirilen görkemli bir gösterisiyle kutlandı. Kafkas Kartalları dans ekibinin tarihi zaferin yıldönümüne özel hazırladığı koreografi, izleyicilerin beğenisini topladı.

Beşiktaş Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı dolayısıyla anlamlı bir gösteriye imza attı. Zorlu Center PSM'de gerçekleştirilen organizasyonda sahne alan Kafkas Kartalları'nın 'Anadolu'dan Çanakkale'ye 1915' isimli dans gösterisi, izleyenlerden tam not aldı.

Gösteri öncesinde konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, "Çanakkale'de müthiş bir savaş gücü karşısında alınan görkemli zafer, Kurtuluş Şavaşımızın zeminini ve uzlaşma zeminini oluşturma anlamında çok önemli bir yere sahiptir. Bu zafer, askeri ve siyasi bir başarı olmanın ötesinde aynı zamanda inanç, azim ve kahramanlıklarla örülmüş bir destandır. Çanakkale Savaşı'yla başlayan uzlaşma bilinci milli mücadele ruhunu ateşlerken büyük şairimizin dediği gibi yok olmakta olan bir milleti ayağa kaldırmak ancak birlik olmakla mümkündür. Bu yüzden de Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle bu kadim topraklarda bizi biz yapan değerlerle yedi düvele meydan okuyan ve mazlum milletlerin tümüne ilham veren, Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini yakan Çanakkale destanıdır" şeklinde konuştu.

"BU GÖRKEMLİ GÖSTERİYİ İSTANBUL'LA PAYLAŞMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ"

Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılının Beşiktaş'ta da düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandığını belirten Murat Hazinedar, "Türkiye'mizin kalbi Beşiktaş'ımızda da bizler Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı dolayısıyla bu görkemli gösteriyi İstanbul'la paylaşmanın gururunu yaşıyoruz. Bu görkemli gösteride Türk halk danslarının dantel gibi işlendiği bir koreografiyle bir gül bahçesine girercesine vatan için canlarını feda eden fidanların öyküsünü bulacaksınız" dedi.

Yaklaşık bir saat süren gösteri boyunca Anadolu'nun dört bir yanından kültürel motifler, Kafkas Kartalları ekibinin teatral gösterisiyle sahnelendi. Savaşın hatıralarda kalan çarpıcı sahnelerinin de sergilendiği gösteri, izleyiciler tarafından büyük alkış topladı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beşiktaş Belediyesi Çanakkale Zaferi Zorlu Center İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title