Haberler

Çanakkale'ye Gidecek Öğrenciler Bilgilendirildi

Şahinbey Belediyesi Çanakkale’nin 100. Yıl etkinliklerinde başlattığı ve bu yılda devam ettirdiği “Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına” projesi kapsamında Çanakkale’ye gidecek olan öğrenciler, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun da katıldığı toplantıyla bilgilendirildi.

Şahinbey Belediyesi Çanakkale'nin 100. Yıl etkinliklerinde başlattığı ve bu yılda devam ettirdiği "Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına" projesi kapsamında Çanakkale'ye gidecek olan öğrenciler, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun da katıldığı toplantıyla bilgilendirildi.

Şahinbey Belediyesi geçtiğimiz yıl Çanakkale'nin 100. Yıl etkinlikleri çerçevesinde "Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına" projesiyle 22.000 öğrenciyi Çanakkale'ye götürmüştü. Gelen yoğun talep üzerine devam eden proje çerçevesinde bu yılbaşında da 10.000 kişiyi daha Çanakkale'ye götüren Şahinbey Belediyesi, bu yılın ikinci kafilenin ilk yolcuları Çanakkale'ye ulaştı. İkinci kafilenin yolcuları Demokrasi Nöbetçileri olurken, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, dün Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı.

"Çanakkale'de 517 Gaziantepli şehit var"

Bilgilendirme toplantısında hitaplarını gerçekleştiren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Çanakkale Destanı'nın önemine vurgu yaparak, "Çanakkale Zaferi 100. Yılı münasebetiyle başlattığımız Çanakkale seferlerimiz yeniden başladı. Şuana kadar 32 bin 972 öğrencimizi uçakla Çanakkale'ye gönderdik. İnşallah Eylül, Ekim aylarında 10 bin kişi daha Çanakkale'ye gidecek. Ancak bu projemiz bununla sınırlı değil. İnşallah 2017-2018 yıllarında da 40 bin öğrencimizi daha Çanakkale'ye götüreceğiz. Genel toplamda 82 bin öğrencimizi ve vatandaşımızı Çanakkale'ye götürmüş olacağız. Vatandaşlarımızı ve öğrencilerimizi Çanakkale'ye götürmemizin en önemli sebebi 101 yıl önce Çanakkale'de çok önemli bir zafer kazandık. Çanakkale Destanı'nı yazarken 253 bin şehit verdik. O zaman Osmanlı toprakları daha genişti. O dönemde her yerden gelen insanlarımız Çanakkale de şehit oldular. Çanakkale Destanında şehit olan Gaziantepli şuanda tespit edilmiş 517 şehidimiz var. Bu güzel cennet vatanı bize emanet eden şehitlerimize dua etmek ve onları ziyaret etmek bizlerin vefa borcudur.Biliyorsunuz ülkemiz çok önemli bir konumda ve düşmanımız çok fazla, son olarak 15 Temmuz sürecinde darbe teşebbüsünün ötesinde ülkemizi bölmeye yönelik bir kalkışma yaşadık. Siz gençlerin ve vatandaşların da desteğiyle bu girişim bertaraf edildi. İnşallah bundan sonra da tekrar yaşanmayacak. Çanakkale seferinin ilki 15 Temmuzda 27 gün boyunca Demokrasi Meydanı'nda nöbet tutan, özellikle 26. Gece saat 02: 00'den sonra bulunanlara bir duyuru yaparak, "Demokrasi nöbeti tutarak ülkemize bayrağımıza sahip çıkanları Çanakkale'ye götürelim" dedik. Orada isimlerini yazdıranları Çanakkale'ye gidecek olan ilk kafileyle götürdük. Daha sonra sırasıyla öğrencilerimizi Çanakkale'ye götürmeye başlayacağız" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şahinbey Belediyesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title