Haberler

Çanakkale'ye 6 Butik Hastane

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale il merkezi, Bayramiç, Çan, Ezine ve Gelibolu ilçelerine 6 butik hastane yapılacağını açıkladı.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale il merkezi, Bayramiç, Çan, Ezine ve Gelibolu ilçelerine 6 butik hastane yapılacağını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı, 112 acil çağrı hattının gereksiz yere meşgul edilmesinin önlenmesi ve trafikte ambulansların geçiş önceliğine özen gösterilmesiyle maksadıyla bir proje hayata geçirdi. İskele meydanında kurulan çadırda, Sağlık Bakanlığı hizmetleri tanıtıldı. Çeşitli özeliklere sahip ambulans ve arama kurtarma araçları ile sağlık botunun da sergilendiği programa katılan AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale'ye sağlık yatırımlarının süreceği müjdesini verdi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Turan, "112 hattını geçen sene 120 milyon kişinin aradığı, ancak 4 milyonunun gerçek hasta çıktığı bir süreçten bahsediyoruz. Bu vahim bir tablo. İstiyoruz ki bu kampanya başarılı olsun ve aramalarda isabetli olsun. Gereksiz meşgul etmek, şaka için amalar olmasın istiyoruz. Buradan iki müjdemiz var. Başta Gökçeada ve Bozcada olmak üzere dağ köylerimizde de helikopter ihtiyacımız oluyor zaman zaman. Gece görüşü olmayan helikopterlerimiz gece hastamızı alıp götüremiyordu. Fakat şu anda ihalesi yapıldı. Bir iki ay içinde teslimatı yapılacak. Türkiye'de sadece iki yerde, biri Çanakkale olmak üzere gece görüşlü helikopter ambulans hizmeti başlayacak. İkinci olarak, Çanakkale'ye 6 tane butik hastane dediğimiz aile hekimliği merkezli, küçük hastane yapıyoruz. Bayramiç, Çan, Ezine, Gelibolu ve merkeze olmak üzere 6 tane küçük hastane yapacağız. Hastanenin küçüğü, sağlık ocağının büyüğü olacak. Butik hastanelerimiz olacak. Bu da vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşmasını sağlayacak" dedi.

Çanakkale İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Kenan Eliuz, 21-25 Ekim 2015 tarihleri arasında kordon boyunda bulunan Gestaş iskelesinin ve eski Anafartalar Oteli'nin olduğu alanda bir dizi faaliyet yapılacağını belirtti. Eliuz, 112 ekipleri, UMKE ekipleri ve ambulanslarla beraber kurulan çadırlarda kampanya hakkında 3 gün boyunca bilgi verileceğini kaydetti. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Turan Çanakkale Bayramiç Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title