Haberler

Çanakkale Valisi Erkal, Çanakkale Savaşları'ndan Hiçbir Farkı Yok

Çanakkale'de, darbe girişimine karşı protesto etmek için toplanan vatandaşlara seslenen Çanakkale Valisi Hamza Erkal, darbe girişimden halkın verdiği mücadelenin Çanakkale Savaşları'ndan hiçbir farkının olmadığını söyledi.

Çanakkale'de, darbe girişimine karşı protesto etmek için toplanan vatandaşlara seslenen Çanakkale Valisi Hamza Erkal, darbe girişimden halkın verdiği mücadelenin Çanakkale Savaşları'ndan hiçbir farkının olmadığını söyledi.

Çanakkale'de akşam saat 21.00'de yüzlerce kişi darbe girişimini protesto etmek için İskele Meydanı'nda toplandı. Grup Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a slogan atarak sevgi gösterisinde bulundu. Gruba AK Parti Grup Başkanvekili Av. Bülent Turan'ın eşi Kevser Turan, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Çanakkale AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ ve partililer destek verdi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın eşi Kevser Turan ve Çanakkale AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ ile alana gelen Çanakkale Valisi Hamza Erkal vatandaşlara hitap etti.

Vali Hamza Erkal, konuşmasına başlamadan önce sahnede elinde Türk bayraklı olan bir vatandaş, Vali Erkal'ı alnından öptü. Sizler korkmadığınızı tankların önüne kendinizi atarak gösterdiğiniz diyerek sözlerine başlayan Vali Erkal, Biz Allah'tan başka kimseden korkmayız. Çünkü biz inanmış insanlarız. O yüzden inançlı bir insanın korkabileceği tek bir maka var. Oda Allahüteala'dır. Gerisi boş. Son zamanlarda hepimiz şunu içimizden geçirmişizdir. Çanakkale Savaşında savaşan, canını veren bu memleketi kurtaran kahramanların ruhu ile şimdikiler arasında hiç böyle inanılmaz bir fark var diye düşünürdük dimi. Ama bu milletin ruhunda demek ki bu var. O zaman silahları, topları vardı. Yine asker idiler. Şimdiki millet asker ve silah olmamasına rağmen, yumruğuyla, eliyle bedeniyle, imanıyla o tankların önüne serildi. Tankları yumrukladı. Durdurdu. Şimdiki yapılanların Çanakkale Savaşlarında yapılandan farkı yok. İnanın yok. Darbe olayına gizli gizli sevinen. veya dışarıya söyleyip gizli gizli sevinen varsa onlarda darbecidir. Duruma göre pozisyon almaya çalışanlar onlarda darbecidir. Biz duruşumuzu ilk günden net ortaya koyduk. Bundan sonra da net koyacağız. Bu netliğimizi de her gün bu meydanlara gelerek göstereceğiz. Devletimize, vatanımıza sahip çıkacağız diye konuştu.

Konuşmasının ardından Vali Erkal, beraberindekiler ile oluşturulan demokrasi duvarına düşüncelerini yazdı. Demokrasi duvarına ilk notu yazan Vali Hamza Erkal'ın notunda Bu necip millet için vatan kurtarmak sıradan bir meseledir. Akşam devleti kurtarır. Sabah işe gider ifadeleri yer aldı.

Ardından hocalar Kur-an tilaveti okudu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bülent Turan Çanakkale AK Parti Politika Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title