Haberler

Çanakkale Valisi Çınar, Zincirbozan'ı Gezdi

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, 12 Eylül askeri darbesinde dönemin siyasilerin tutulduğu Lapseki İlçesi Zincirbozan Mevkii'ndeki şu an kapalı olan askeri üssü beraberindeki heyetle gezdi.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, 12 Eylül askeri darbesinde dönemin siyasilerin tutulduğu Lapseki İlçesi Zincirbozan Mevkii'ndeki şu an kapalı olan askeri üssü beraberindeki heyetle gezdi. Vali Çınar, atıl durumdaki yerin Demokrasi Müzesi'ne dönüştürülmesine olumlu baktığnı söyledi.

Lapseki'ye bağlı Çardak Beldesi yakınlarında, Zincirbozan Mevkii'nde son olarak 30'uncu Deniz Hava Savunma Batarya Komutanlığı olarak kullanılırken, 2011 yılında boşaltılan tesisin kapısına kilit vuruldu. 1980 askeri darbesi sonrasında Süleyman Demirel, Deniz Baykal ve Hüsamettin Cindoruk gibi siyasetçi ve devlet adamlarının da aralarında bulunduğu birçok kişinin tutulduğu Zincirbozan, kapatıldıktan sonra atıl duruma dönüştü.

'DEMOKRASİ MÜZESİ NEDEN OLMASIN'

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar; Çanakkale Turizm İl Müdürü Kemal Dokuz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Enver Aydın, Lapseki Kaymamı İsmail Ayhan Tavlı, Lapseki Garnizon Komutanı Deniz Albay Recep Şenveli, Çardak Belediye Başkan Vekili Mustafa Sepetçi, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Emrah Avdan ile birlikte askeri üssü gezdi. Bir dönem birlikte görev yapan Lapseki Garnizon Komutanı Deniz Albay Recep Şenveli'den bilgi alan Vali Çınar, "Türk demokrasinde yaşanan tarihi önemli olayların neticesinde dönemin siyasi liderlerinin bir kısmı öncelikle başbakan, ana muhalefet, koalisyon dahil liderler ve eşleri buraya getirildiler. O dönem için hepimizin hafızalarında olan bir yer Zincirbozan, ilimiz sınırları içerisinde bulunuyor. Bugün burada arkadaşlar ile gelerek acaba burada ne olarak değerlendirebiliriz diye konuşuyor, tartışıyoruz ve bakacağız daha sonra bakılıp uygun olursa Demokrasi Müzesi Neden Olmasın" dedi. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Çınar Çanakkale Ali Çınar Lapseki Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title