Haberler

Çanakkale Toplu Ulaşımda Dünyaya Öncülük Ediyor

Güncelleme:

Çünkü artık Çanakkale'deki tüm özel toplu taşıma araçları ve belediye otobüslerinde ödemeler temassız özellikli kredi kartı, banka kartı, ön ödemeli kart veya temassız ödemeyi destekleyen cep telefonlarıyla yapılabiliyor.

Dünya "nakitsiz toplum" olmaya doğru koşarken Türkiye'de, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ve Kentkart ortak çalışması ile, dünyanın birçok ülkesine örnek olacak bir uygulama hayata geçirildi. Çanakkale Belediyesi'nin de katkısıyla gerçekleştirilen çalışma sayesinde, Çanakkale'deki toplu taşıma hizmetlerinde de temassız ödeme devri başladı. Uygulama ile yerli ve yabancı tüm temassız kredi kartları, banka kartları, ön ödemeli kartlar ile Çanakkale'deki tüm toplu taşıma araçlarında temassız ödeme yapılabiliyor. Temassız bankacılık kartları ile ödeme yapan kullanıcılara yerel toplu taşıma kartı Kentkart ile aynı tarife uygulanıyor.

2,5 milyon turist daha kolay seyahat edecek

Çanakkale, tarih ve kültür turizminde ülkemizin en çok turist çeken kentlerinden biri. Her yıl yaklaşık 750 bin turist bu kent sınırları içinde yer alan müze ve ören yerlerini ziyaret ediyor. Kamp ve anma etkinlikleri, deniz-güneş turizmi ve Eceabat şehitlik ziyaretleri için gelen konuklar da hesaba katıldığında turist sayısı 2,5 milyonu aşabiliyor. Vatandaşların yanı sıra milyonlarca turistin de özel ve belediye otobüsleriyle kolayca seyahat etmesine imkan tanıyan bu uygulama sayesinde Çanakkale daha modern bir kente dönüşüyor. Uygulamanın Çanakkale turizmine katkıda bulunması bekleniyor.

Yenilikçi projeler sürecek

Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Soner Canko, başta Çanakkale Belediyesi ve Kentkart olmak üzere, projede emeği geçen herkese ve katkıda bulunan bankalara teşekkür etti. "Teknoloji hayatı basitleştirmeli" diyen Canko şu sözlere yer verdi:

"Türk bankacılık sektörü özellikle ödeme teknolojileri alanında dünyanın en yenilikçi pazarlarından biri. 'Kart' kavramının hayatımıza girdiği 1990'lı yıllardan bugüne alışveriş ve ödeme alışkanlıkları değişime uğradı. Hayatı kolaylaştıran banka kartları, kredi kartları ya da ön ödemeli kartlar, yeni teknolojilerin hayatımıza dahil olmasıyla artık 'temassız' özelliğine sahip. Bu yenilik de ödemelerde hız, kolaylık ve basitlik anlamına geliyor. '2023 Nakitsiz Ödemeler' hedefimiz doğrultusunda her geçen gün yeni bir başarıya imza atıyoruz. Toplu taşımada temassız ödemelerin mümkün kılınması da bunlardan biri. 'Teknoloji hayatı basitleştirmek için olmalı' anlayışını benimseyerek hayata geçirdiğimiz bu proje ile hem Çanakkalelilere, hem de yerli-yabancı turistlere büyük kolaylık sağlandı. Ulaşım projelerimize yenilerini ekleyemeye devam edeceğiz''

Kentkart daima "ilkleri hayata geçiriyor"

Kentkart Yurt İçi Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ş. Burak Peksoy ise Kentkart'ın yazılım ve teknoloji altyapısıyla ulaşımda 17 yıldır ilkleri gerçekleştirdiğini söyledi. Teknoloji ve yazılımın ayrılmaz bir bütün olduğunu vurgulayan Peksoy, yenilikçi yaklaşımla 10 yıldır Çanakkale ulaşımında olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti:

"Bugün Çanakkale'de, temassız kartlar aracılığıyla yazılım teknolojilerinin ulaşıma entegrasyonuna şahit oluyoruz. Şu an kentte toplam 115 araçta elektronik ücret toplama sistemi başarıyla uygulanıyor. Şehirlerimizi bugünlere getirmek bizler için onur verici. Benzer çalışmaları Türkiye dahil 10 ülkede, 35 şehirde yürütüyor, akıllı sistemler ile toplu taşıma işletmelerinin ve yolcuların hayatını kolaylaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Londra'da verilen 'Ulaşımda Akıllı Sistemler Ürün Karması Stratejisi 2015 Avrupa Liderlik Ödülü'nün de sahibi olduk. Kentkart olarak takdire layık görülen, yenilikçi çalışmalarımız devam edecek."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Soner Canko Çanakkale Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kim? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
title