Haberler

Çanakkale Tanker Boğaz Dışına Çekiliyor

Tanker boğaz dışına çekiliyor Çanakkale Boğazı'nın Gelibolu Feneri önlerinde gece saat 01.25'de 853 yolcu ve 382 personel bulunan 161.8 metre boyundaki Malta bayraklı yolcu gemisi 'CELESTYAL CRYSTAL' ile çarpışan 'STI PIMLICO' isimli tanker, havanın aydınlanmasının ardından boğaz dışına, güvenli bir bölgeye çekilmeye başlandı.

Tanker boğaz dışına çekiliyor

Çanakkale Boğazı'nın Gelibolu Feneri önlerinde gece saat 01.25'de 853 yolcu ve 382 personel bulunan 161.8 metre boyundaki Malta bayraklı yolcu gemisi 'CELESTYAL CRYSTAL' ile çarpışan 'STI PIMLICO' isimli tanker, havanın aydınlanmasının ardından boğaz dışına, güvenli bir bölgeye çekilmeye başlandı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 184.26 metre boyunda Marshall Adaları bayraklı 'STI PIMLICO' isimli tankerde damıtılmış petrol ürünü nafta yükü bulunduğu bildirildi. Tankerin yara alan iskele tarafındaki tanktan sancak tanklara yük transferi yapılarak yangın tehlikesine karşı inertleme ve soğutma çalışması yapıldı.

Havanın aydınlanmasının ardından da gerekli emniyet tedbirleri alınarak tanker römorkörler tarafından boğaz dışına, Marmara Denizi'ne çekilmeye başlandı.

Tanker güvenli bölgeye götürülürken, yara alan bölümüne römorkörler tarafından herhangi bir tehlikeye karşı sürekli su sıkılarak müdahale ediliyor.

Tankerle çarpışan yolcu gemisi 'CELESTYAL CRYSTAL' ise Gelibolu önlerinde demirde bekletiliyor.

Bu arada tankerdeki sızıntı nedeniyle Lapseki ilçesinde rüzgarın da etkisiyle petrol kokusu hissedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Gelibolu Malta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title