Haberler

Çanakkale Sohbetleri Van'a Konuk Oldu

AnadoluJet'in, Çanakkale Savaşı'nın 100. yılı sebebiyle projelendirdiği, toplumun tarihsel ve kültürel gerçeklere duyarlılığını arttırmayı amaçlayan "AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri" Çanakkale, Ankara, Samsun, Kayseri, Trabzon, Konya, Hatay, Adana, Antalya, Sivas, İzmir, Kahramanmaraş, Diyarbakır ve Kars'ın ardından Van'da halka buluştu.

AnadoluJet'in, Çanakkale Savaşı'nın 100. yılı sebebiyle projelendirdiği, toplumun tarihsel ve kültürel gerçeklere duyarlılığını arttırmayı amaçlayan "AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri" Çanakkale, Ankara, Samsun, Kayseri, Trabzon, Konya, Hatay, Adana, Antalya, Sivas, İzmir, Kahramanmaraş, Diyarbakır ve Kars'ın ardından Van'da halka buluştu.

Van Valiliği ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin desteğiyle gerçekleştirilen etkinliğin birinci oturumu Prof. Dr. Cengiz Andinç Kültür Merkezi'nde, ikinci oturumu ise Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda halka açık ve ücretsiz olarak düzenlendi. Üniversite öğrencilerine yönelik sohbetin sonunda yapılan çekilişle beş öğrenci AnadoluJet'ten uçak bileti kazandı.

AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri'nin akşam programına Van Valisi İbrahim Taşyapan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, DHMİ Müdürü Veysel Göl, THY Satış Müdürü Behsat Sevlitopu ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nuran Göl ile çok sayıda yerel ve mülki idareci katıldı. Halkın geniş katılımıyla gerçekleşen sohbetler, Vanlı lise ve üniversite öğrencileri tarafından da ilgiyle izlendi.

Çanakkale 2015 - 100. Yıl Koordinasyon Merkezi desteğiyle ve Tarihçi, Yazar Talha Uğurluel'in anlatımıyla gerçekleşen sohbetler kapsamında, Çanakkale Savaşı fotoğraflarından oluşan özel bir sergi de katılımcılarla buluştu.

Çanakkale Ruhu'nu Van'a taşıyan AnadoluJet'le Çanakkale Sohbetleri'nin anlatıcısı Tarihçi, Yazar Talha Uğurluel, Çanakkale Savaşları'nın Türkiye'nin en önemli birleştirici gücü olduğuna dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti: "Çanakkale Savaşları 1915'te, Balkan Savaşları ise bundan tam üç yıl önce 1912-1913 yıllarında gerçekleşti. Balkan Savaşlarında bir avuç güruha yenildik. Peki koskoca Osmanlı Ordusu, Balkan Savaşlarında neden yenildi? Çünkü birbirimize düşmüştük ve Balkan Savaşı'nı kaybettik. Ama üç sene sonra Çanakkale'de dünyanın bütün süper güçleri geldi ve bu kez onlar kaybettiler. Peki üç yılda ne oldu da biz Çanakkale'de zafer kazandık? Cevap: İhtilaf ve ittifak. Birlik ve beraberlik içinde nelerin başarılabileceğini Çanakkale bize gösterdiği için biz Çanakkale'yi çok önemsiyoruz ve de sıklıkla hatırlamayı arzu ediyoruz" dedi.

Uğurluel'in anlatımı sonrasında kısa bir konuşma yapan Van Valisi İbrahim Taşyapan, "Tarihçi, Yazar Talha Uğurluel'e değerli sunumları için teşekkür ediyoruz. Mehmet Akif'in sözü ile Allah, bir daha o günleri bize yaşatmasın, bir daha bu milletimize İstiklal Marşı yazdırmasın. Vatan topraklarını sonsuza kadar bu millete layık görsün" dedi

Şimdiye kadar 15 bini aşkın kişiyle buluşan proje önümüzdeki günlerde; Gaziantep, Erzurum ve Malatya'yı ziyaret edecek.

Bu sene yedinci yılını kutlayan AnadoluJet'in, Çanakkale Sohbetleri Projesi hakkındaki detaylı bilgiye www.anadolujet.com resmi internet sitesindeki haberler bölümünden ulaşılabilir, AnadoluJet ve uçuşları hakkında bilgi almak için 444 2 538 numaralı çağrı merkezi aranabilir.

Kaynak: KurumsalHaber.com / Basın Bültenleri

Çanakkale Kayseri Samsun Basın Bültenleri Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title