Haberler

Çanakkale Şehitleri Rahmet ve Minnetle Anıldı

18 Mart Çanakkale Zaferinin 99. Yıl dönümü ve Şehitlerimiz Tüm yurtta olduğu gibi Bayburt’ta da rahmet, minnet ve şükranla anıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferinin 99. Yıl dönümü ve Şehitlerimiz Tüm yurtta olduğu gibi Bayburt'ta da rahmet, minnet ve şükranla anıldı.

İmaret Tepe şehitliğinde yapılan anma törenlerine Vali Mükerrem Ünlüer, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay M.Nail Yiğit, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Kalkan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Selçuk Coşkun, Vali Yardımcıları Abdulhamit Karaca ve Ali Gökay, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İsmail Ferhat Özbaş, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, Silahlı Kuvvetler mensupları, kurum amirleri ve şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Saygı Duruşu, İstiklal marşının okunması ve çelenklerin konulmasıyla başlayan anma törenlerinde,Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı ve Garnizon komutanlığında görevli Bir yüzbaşının günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yapmalarının ardından Şehitlik Şeref Defterini imzalayan Vali Mükerrem Ünlüer şehitlik defterine; "Bu günü; Kutsal vatanımız için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin hatıalarını canlı tutmak ve daha sonraki nesillere aktarmak amacıyla " Şehitler Günü" olarak idrak etmekteyiz. Ayrıca şanlı tarihimizin en büyük kahramanlık destanlarından biri olan Çanakkale Zaferinin 99. yıl dönümünü kutlamanın onurunu yaşamaktayız

Birlik ve beraberliğiyle birçok zorluğun üstesinden gelmiş aziz milletimiz hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş ve her zaman tarihe altın harflerle yazılan parlak zaferlere imza atmıştır.

Bugün ay yıldızlı bayrağımızın altında huzur ve güven içinde yaşıyorsak bunu siz aziz şehitlerimize borçluyuz sizlerden emanet aldığımız kutsal vatan topraklarını sonsuza kadar koruyacağız.

Ruhunuz şad olsun."diyerek duygularını aktardı.

Şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bırakan Vali Ünlüer ve beraberindekiler okunan duaların ardından şehitlik ziyaretlerini tamamlayarak Şehit ve Gazi Aileleri derneğini ziyaret etti.

Dernek ziyaretinde kısa bir konuşma yapan Vali Mükerrem Ünlüer; "Devlet olarak her zaman şehit Aileleri ve gazilerimizin yanında yer alacağız inşallah. Tabii ki o acıyı geri getirmek mümkün değil ama onlar bize şehitlerimizden emanet, şehitlerimizden geriye kalanları ve gazilerimize her zaman sahip çıkacağız. En büyük fedakarlık insanın canıyla yaptığı fedakarlıktır. Rabbim o günleri bir daha göstermesin inşallah." Dedi.

Kop dağındaki şehitliği de ziyaret eden vali ve beraberindekiler şehitliğe çiçek koydular, şehitlerimizin ruhuna Fatiha okuyup dua ettiler. - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bayburt Üniversitesi Abdullah Hacı Ali Polat Çanakkale Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title