Haberler

Çanakkale Şehitleri Posof'ta Dua ve Gözyaşlarıyla Anıldı

Çanakkale Zaferinin 100. Yılı, Posof’ta da düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Çanakkale Zaferinin 100. Yılı, Posof'ta da düzenlenen etkinliklerle anıldı.

İlk dualar camilerde başladı.Her sabah namazından sonra ve akşam namazı ile yatsı namazı arasında okunan mevlit ve kuran dan sonra dualar edilerek şehitlerin ruhlarına hediye edildi. Resmi tören ise hükümet konağı önünde ki anıta konulan çelenklerle başladı. Çelenk koyma merasiminden sonra öğrenci ve mülki idare amirleriyle beraber vatandaşlar da Kayabaşı mevkiinde ki Şehitliğe yürüdüler. Şehitlikte de saygı duruşu ve saygı atışın dan sonra Posof ilçe müftüsü Ali Çetin tarafından Kuran okundu ve Tüm Şehitlere dua edildi.

Posof ilköğretim okulu salonunda devam edilen anma etkinlikleri salonu dolduranları göz yaşlarına boğdu. Salonda yapılan program saygı duruşu ve okunan İstiklal marşıyla başladı. Posof Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan program Çanakkale zaferini anlatan sinevizyon gösterisi yapıldı. Şehit askerin mektubunun okunması herkesi duygulandırdı. Öğrencilerin okuduğu şiirler ise duyguları daha da coşturdu. Koronun okuduğu yanık türküler ve oratoryo sunumu ise Çanakkale destanını adeta yaşattı.

Günün anlam ve önemiyle ilgili Posof İlköğretim öğrencileri tarafından piyes olarak sunulması da kaymakam, garnizon komutanı, Belediye başkanı ve diğer seyircileri adeta gözyaşlarına boğdu.

Program sonunda askere mektup yazma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Öğlenden sonra ki programda da Ardahan Üniversitesi öğretim görevlisi Doç.Dr. Erkan Göksun tarafından öğrencilere Çanakkale zaferi ve Asımın nesli ile ilgili bilgiler verildi. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title