Haberler

Çanakkale Şehitleri "Kürtçe" Tiyatroyla Anıldı

Güncelleme:

Adıyaman'da düzenlenen Çanakkale şehitlerini anma programında savaşa katılan bir askerin konu edildiği Kürtçe tiyatro sahnelendi.

Adıyaman'da düzenlenen Çanakkale şehitlerini anma programında savaşa katılan bir askerin konu edildiği Kürtçe tiyatro sahnelendi.

Adıyaman'da kurulu bulunan Gökkuşağı Derneği tarafından Adıyaman Belediyesi Konferans Salonu'nda Çanakkale şehitleri anma programı düzenlendi.

Gökkuşağı Derneği Başkanı Sezai Yılmaz, dernek bünyesi altında ilk kez bir tiyatro gösterisi düzenlediklerini, bu gösteride Çanakkale şehitlerinin anlatılmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Bu tür etkinliklerin birlik ve beraberlikleri artırdığını belirten Yılmaz, "Çanakkale Savaşı da birlik ve beraberliğimizi simgeleyen olaylardan bir tanesi. O dönemde herkes şehadeti göze alarak İslamın son kalesi olan Anadolu'yu emperyalist güçlerden korumak için ortaya büyük mücadele koydular" dedi.

Bugüne kadar şehitleri anma etkinliklerinin Türkçe olarak yapıldığını ifade eden Yılmaz, son yıllarda yapılan demokratikleşme paketleriyle insanların Anadolu'nun tarihini Kürtçe olarak öğrenme fırsatı yakaladığını dile getirdi.

Çelikhan Tiyatro Grubu'nun Koordinatörü Mustafa Aloğlu ise grubun 1990'lı yıllarda kurulduğunu, çözüm sürecine destek vermek amacıyla gösterilerini Kürtçe yapmaya başlandığını belirtti.

Oyunda Çelikhan ilçesinden Çanakkale Savaşı'na katılan bir askerin hayatının anlatıldığını kaydeden Aloğlu, savaşa katılan askerin yaşadıklarının anadilleri Kürtçe ile anlatılacağını ifade etti.

Programda Çelikhan Tiyatro Grubu tarafından hazırlanan, Çanakkale Savaşı'na katılan bir asker ile ailesinin yaşadıklarını anlatıldığı "Çanakale" isimli oyun Kürtçe olarak sahneye konuldu.

Oyunu izleyenlerden bazılarının duygulandığı görüldü.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Sezai Yılmaz Çanakkale Çelikhan Adıyaman Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

title