Haberler

Çanakkale Şehitleri Kınalı Asker'de Anıldı

İzmit Belediyesi 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Kınalı Asker Parkı'nda düzenlediği törenle andı.

İzmit Belediyesi 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Kınalı Asker Parkı'nda düzenlediği törenle andı.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen anma törenine çok sayıda İzmitli vatandaş katıldı. İzmit'te Çanakkale Savaşı'nın sembolü olarak açılan Kınalı Asker Parkı'nda gerçekleştirilen anma töreninden gurur duyduğunu ifade eden Başkan Doğan, "Bugün burada Çanakkale'ye gitmeden, Çanakkale ruhunu biraz olsun hissediyoruz. İzmit Belediye Başkanı olarak 5 yıldır sizlere binlerce hizmet sundum. Ama hepsinin ötesinde beni gururlandırıp onurlandıran hizmetimiz Kınalı Asker Parkı'dır. Burada çok farklı duygular, güçlü bir inanç var. Bir milletin bayrağını indirmek, ezanını susturmak için tüm dünyanın saldırısına uğrayan halkın mücadelesi var. Burada Mustafa Kemal'in Seyit Onbaşı'nın, cephede savaşan askerin, 800'e yakın İzmitli şehidimizin, ecdadımızın ruhu var. Burada bir milletin özgürlük mücadelesinin ruhu var" dedi.

Başkan Doğan, "Bugün burada özgürlük mücadelesinin ruhunu yaşıyor ve yavrularımıza yaşatıyoruz" diyerek, "Keşke bunlar daha önce yaşatılsa idi. Bu şehri 15 yıl boyunca yönetenler keşke bunları düşünselerdi. Yahya Kaptan Anıtı, Servetiye Cephesi, Batı Trakya ve Balkanlar Milli Kimlik ve Mücadele Anıtı, Kıbrıs Şehitleri Anıtı, Sarıkamış Şehitleri Anıtı keşke daha önce yapılsa idi. Ama bizler bu eksiği kapatmak için çalıştık ve güzel eserler ortaya koyduk. Ancak bunlar yetinmemiz mümkün değil. Bizler ecdadımız için ne yapsak azdır. Yeni dönem projelerimiz İzmit'in tarihi değerlerini gün yüzüne çıkaran hizmetlerin yeni dönemde Milli Tarih Müzesi, Spor Müzesi, Panaroma Müzesi gibi hizmetlerle daha da ortaya çıkacak. Alt yapı çalışmalarını tamamladık. Şehrimiz müzeler, anıtlar şehri olacak ve tarih turizm merkezleri arasında hak ettiği yeri alacak. Sizlerden isteğim bu eserlere, bu ruha sahip çıkmanız. Çocuklarımıza atalarımızdan kalan bu mirası en güzel şekilde anlatmanızdır" şeklinde konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmit Belediyesi Nevzat Doğan Çanakkale Kınalı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title