Haberler

Çanakkale Şehitleri İçin "Ümmet Yürüyüşü"

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Elazığ Şubesi, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında "Çanakkale Ümmet Yürüyüşü" düzenledi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Elazığ Şubesi, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında "Çanakkale Ümmet Yürüyüşü" düzenledi.

İzzet Paşa Meydanı'nda toplanan dernek üyeleri, Türk bayağı açarak, sloganlar eşliğinde Gazi Caddesi üzerinden Elazığ Öğretmenevi önüne kadar yürüdü. Asker kıyafetli bir grup dernek üyesi, Çanakkale Zaferi'ni anlatan skeç sundu.

Ögretmenevi önünde basın açıklaması yapan AGD Elazığ Şubesi Başkanı Recep Koca, 18 Mart 1915'te kazanılan Çanakkale Zaferi'nin üzerinden 100 yıl geçtiğini anımsatarak, Çanakkale'nin Yemen'den Kosova'ya kadar Türk, Kürt, Arap, Boşnak, Arnavut olmak üzere ümmetin her renginden Müslüman'ın emperyalizme karşı birlikte savaştığı son cephe olduğunu belirtti.

Çanakkale Savaşı'nda dönemin en üstün teknolojisine sahip ve durdurulamaz addedilen İngiliz donanmasının tarihinin en ağır yenilgisini aldığını ifade eden Koca, "Tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer. Tarih, bir toplumun hafızasıdır. Hafızası olmayan toplumların gelecek tasavvuru da olamaz. Yeni nesillere Çanakkale'de olup bitenleri anlatmak bu toprakların geleceğine sahip çıkmaktır" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Anadolu Gençlik Derneği Çanakkale Zaferi Recep Koca Elazığ Yerel Haberler

title