Haberler

Çanakkale Şehitleri İçin Pedal Çeviriyor

Güncelleme:

Ankara'dan 10 yıldır bisikletiyle Çanakkale Zaferi ile ilgili törenlere katılan Fahri Yılmaz (70), bu sene de 4 gün pedal çevirerek bölgeye ulaştı.

Ankara'da yaşayan ve yaklaşık 10 yıldır bisikletiyle gelip Gelibolu Yarımadası'ndaki Çanakkale Zaferi ile ilgili törenlere katılan Fahri Yılmaz (70), bu sene de 4 gün pedal çevirerek bölgeye ulaştı.

Yılmaz, Çanakkale'nin Türkiye'nin manevi başkenti olduğunu ve ülkede yaşayan herkesin bu coğrafyayı iyi tanınması gerektiğini söyledi.

Çanakkale'ye, "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Deniz Zaferi" törenleri için yaklaşık 10 yıldır bisikletiyle geldiğini belirten Yılmaz, "Nasıl geliyorum bilemiyorum. Yorulmak nedir bu yolda bilmiyorum, yorulsam bile Çanakkale geldiğimde yorgunluk falan kalmıyor. Buraya gelebildiğim için çok mutluyum. Ömrüm yeterse 10 yıl daha Çanakkale'ye gelip 80 yaşımda bisikletle ziyaret işini finalle bitireceğim. 80 yaşımdan sonra da arabayla falan gelmeyi düşünüyorum. Buraya gelmeden yapamam" diye konuştu.

İlerleyen yaşına rağmen Çanakkale'ye ulaşmak için tüm gücünü kullandığını dile getiren Yılmaz, kentte değişik manevi duygular hissettiğini anlattı.

Bu yıl 10 Mart'ta yola çıkarak günde 150-200 kilometre yol katedip Çanakkale'ye ulaştığını bildiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Ankara'dan sponsor olan çok değerli insanların katkılarıyla buraya geliyorum. Tabii sadece Ankara'da değil, ülkemizin birçok yerinde Çanakkale'ye hiç gelmemiş binlerce insan var. Bunu, bana Çanakkale'yi sordukları için biliyorum. Birçok insan buraya gelmek istiyor. Herkes buraya gelsin, şehitliği ziyaret etsin, Çanakkale'yi, nasıl bir yer olduğunu görsün, şehitlerimizin canlarını nasıl verdiğini hissetsin. Bu topraklara ayak basmadan bunu hissedemezler. Tabii ki ülkemizin her toprağı ayrı güzel ama burada bir vatan savunması var. Ülkenin kaderi burada değişiyor, yüz binlerce şehit veriliyor. Bu topraklar o kadar kolay kazanılmıyor. Çanakkale canımız ciğerimiz. O yüzden de bu içimizdeki Çanakkale sevgisinin bir tarifi yok."

Yılmaz, törenler için şimdiye kadar 5 bin kilometre yol katettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Zaferi Fahri Yılmaz Gelibolu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title